Søbad klar til sommerdukkert trods materialemangel

Når det nye Søbad i Skanderborg indvies 24. juni bliver det i første omgang uden sauna, toiletter, mødelokale og omklædningsrum.

Artiklens øverste billede
Søbadet og Kulturløberen bliver som planlagt indviet i den 24. juni. Entreprenøren rømmer ved den lejlighed byggepladsen, og der bliver fri adgang til både bypark og søbad i skolernes sommerferie og i hele august. Foto: Find Lykkebøe, MT Højgaard

Lige nu er det ikke muligt at opdrive certificeret limtræ, som skal bruges til faciliteterne på søbadet. Manglen på træ er et problem over hele landet.

»Der er styr på alle øvrige materialer, men limtræ er en mangelvare. Vi har overvejet alternative materialer for at nå deadline, men er enige om, at det er en dårlig løsning,« fortæller Mikkel Lindskov Petersen, der er leder af Plan og Byudvikling.

Søbadet og Kulturløberen bliver som planlagt indviet i 24. juni. Entreprenøren rømmer ved den lejlighed byggepladsen, og der bliver fri adgang til både bypark og søbad i skolernes sommerferie og i hele august. I september og oktober lukker søbadet så igen, så sauna, omklædning, toiletter og multilokale kan færdiggøres til vintersæsonen.

»Det er brandærgerligt, men der er tale om udefrakommende forhold, som vi ikke er her over. Vi har lagt en plan for at få det bedste ud af situationen. Det indebærer en todelt åbning, hvor vi først åbner for eksempelvis sommerbadning i bassinerne med to vanddybder. Senere i efteråret åbner vi så det færdige søbad, hvor der er mulighed for vinterbadning og andre aktiviteter,« siger formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget Tage Nielsen.

For at sikre god tilgængelighed for alle kommer der en rampe ned i søen på søbadets sydlige side. Mod nord kommer en kajplads til turistbåden Dagmar, som lægger til, så snart det er muligt.

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.