Corona-nedlukkede Gellerup får lov at genåbne allerede i dag

Aarhus Kommunes to corona-nedlukkede sogne kan igen åbne, efter Folketinget har besluttet at lempe reglerne.

Artiklens øverste billede
Gellerup og Ravnsbjerg sogne kan genåbne efter at have været nedlukket på grund af corona. Foto: Kasper Heden Andersen

Aarhusianere, der bor i sognene Gellerup og Ravnsbjerg, kan glæde sig over, at de to sogne allerede må genåbne fredag. Torsdag var meldingen ellers, at nedlukkede sogne først kunne åbne, hvis de havde været under de nye grænseværdier i en uge. Kort før midnat kom Sundheds- og Ældreministeriet dog med en besked om, at det alligevel ikke var tilfældet.

Det har været et rodet forløb

Niels Højbjerg, stadsdirektør og leder af Aarhus Kommunes krisestab

Ministeriet oplyste, at sogne og kommuner, som ikke opfylder betingelserne for at lukke ned efter de nye regler, kan genåbne med det samme.

Aarhus Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at det betyder, at Ravnsbjerg og Gellerup sogne kan åbne fredag, hvilket glæder Niels Højberg, stadsdirektør og leder af Aarhus Kommunes krisestab:

»Det har været et rodet forløb, og det har været vanskeligt at få kommunikeret klart nok til de mange, der er involveret i sognenedlukningerne. Vi håber til gengæld, at glæden over, at sognene nu kan genåbne, og børnene og de unge igen kan komme i skole, på uddannelse og til deres fritidsaktiviteter, overstiger frustrationen over de svingende meldinger,« siger han i pressemeddelelsen, hvori han også sender en tak til befolkningen i de nedlukkede sogne samt Skjoldhøj Sogn, som i denne uge var i fare for at blive nedlukket:

»Der skal lyde en stor tak for det store engagement og ansvarlighed, der har været vist hos borgerne i Ravnsbjerg, Gellerup og Skjoldhøj sogne. Mange frivillige kræfter har ydet en stor indsats for at forebygge smittespredning og informere om mulighederne for at blive testet. Det er lykkes ved fælles hjælp at få banket smittetrykket ned – også ned under incidensgrænsen under de regler, der gjaldt indtil i går.«


jwh

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen