Auning Bymuseum samler på personligheder

Ønsker at få flere portrætter af borgere fra en svunden tid

Artiklens øverste billede

Auning har fostret en endeløs række af personligheder, som i omkring 130 år har sat sit præg på byen. Flere af dem går heldigvis stadig lyslevende rundt blandt os i dag. Dem kender vi godt og behøver nok ikke en nærmere præsentation, men dem som tidligere var særdeles aktive skal ikke gå i glemmebogen. Derfor har Auning Bymuseum sat sig for at samle flest mulige portrætter af disse personligheder og gøre dem tilgængelig for flest mulig, fortæller museet i en pressemeddelelse.

Mobbet og bagtalt

På Auning Bymuseums hjemmeside kan man finde beskrivelser af f.eks. fodboldtræner Anders Andersen, redaktør Mogens Bytoft, bogholder og forfatter Lars Ringsholt, bogtrykker Ejnar Thuesen, lærer J.K. Rasmussen, murermester Knud Søgaard Poulsen og Laust Nielsen, bedre kendt som Den kloge Mand i Auning

Andre personligheder har endda fået en vej opkaldt efter sig f.eks. Chr. Stampe, M.C. Mortensen, Adolf Reimers, Erik Nørgaard, Christian Pedersen Klibo, C.F. Gerstrøm og Poul Birk Hansen. Flere af disse er også nærmere beskrevet på bymuseet.

En anden personlighed har fået en særlig barsk og dramatisk beskrivelse. Det er 2. lærer Peder Christiansen, der selv beskrev sine 13 år i Auning Skole fra 1889 til 1904. I de år blev han konstant mobbet af 1. læreren og bagtalt af den halve by. Denne beskrivelse giver et rigtig godt billede af livet i den gamle stationsby for snart 120 år siden.

Bymuseet rummer også nyere portrætter f.eks. en rørende beskrivelse af fodboldtræner Anders Andersen og af alle fodboldpigerne fra Auning Skole der i 1992 blev Danmarksmesterskabet i skolefodbold i Parken i København.

Auning Bymuseum vil meget gerne have oplysning om endnu flere personligheder, der kan danne grundlag for en personbeskrivelse og derigennem fortælle noget om Auning i en svunden tid. Så kan man hjælpe, er man velkommen til at kontakte Henning Millard via henningmillard@gmail.com.


gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.