Stor udvidelse på trapperne: Solbjergskolen får løft til 81 millioner

Magistraten i Aarhus Kommune har besluttet, at der skal afsættes 81 millioner kroner til udbygning af Solbjergskolen. Og Børn og Unge-rådmanden vil fremrykke projektstarten.

Artiklens øverste billede
Solbjergskolens ældste del er fra starten i 1965, så det er et tiltrængt løft, der nu kommer til det sydlige Aarhus. Foto: Aarhus Kommune

Der er grund til at glæde sig i Solbjerg og omegn.

Mandag har Magistraten i Aarhus Kommune enstemmigt besluttet, at Solbjergskolen skal have et gevaldigt løft.

Det er tiltrængt, for vi har været presset på plads

Jens Kristensen, skoleleder på Solbjergskolen

81 millioner kroner skal der afsættes til at udbygge, så der bliver plads til flere klasser, lave bedre pædagogiske læringsmiljøer og generelt forbedre skolens indeklima.

»Jeg er meget glad for, at vi kan give Solbjergbjergskolen et samlet og tiltrængt løft. Skolen er under pres fra flere elever og dele af skolen er teknisk og pædagogisk slidt ned. Samtidig er den et vigtigt lokalt samlingssted, hvor undervisning og fritid hænger sammen for børn og voksne, og mange borgere har deres gang. Det skal vi bevare, så både børn, unge og ældre i Solbjerg fortsat bredt vil have glæde af skolen,« siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Beslutningen vækker glæde hos skoleleder Jens Kristensen, som inden for nær fremtid vil blive leder af en moderniseret skole med yderligere ti klasser til i alt fire spor.

Skoleleder Jens Kristensen er glad for den beslutningen om at udbygge. Arkivfoto

»Jeg er bare super glad for, at der endelig sker en udbygning. Det er tiltrængt, for vi har været presset på plads og kan godt mærke en øget elevtilvækst de seneste år,« siger skolelederen, som trods en løbende modernisering stadig har dele af sin skole, der er tilbage fra skolens startskud i 1965.

Solbjergskolen har været presset på plads på grund af en stor tilflytning til lokalområdet, hvilket ventes at fortsætte de kommende år, og derfor indstiller rådmand Thomas Medom også til byrådet, at projektstart rykkes frem fra 2024 til 2021. Går byrådet med til det, kan selve byggeriet allerede kan gå i gang i 2022.

»Moderniseringen af skolen er tænkt i en helhed, der favner en række hensyn til undervisning, faglokaler, fællesområder, fritidsaktiviteter og bibliotek. Det er samtidig et byggeri, hvor der er tænkt i bæredygtige løsninger, blandt andet ved at bringe mængden af nybyggeri ned for at bevare udearealer, så jeg glæder mig over, at projektet nu ser ud til at kunne komme i gang snart,« siger Thomas Medom.

Det forventes, at byrådet vil behandle indstillingen den 12. maj.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen