Ebeltoft i udvikling: Bæredygtigt byliv i fokus

Artiklens øverste billede

Bæredygtighed handler i ’Ebeltoft i Udvikling’ om bæredygtighed i en miljømæssig forstand og om at skabe bæredygtige rammer for et velfungerende byliv for byens børn og voksne og vores mange feriegæster. Vi skal sikre, at grønne løsninger med fokus på miljø, biodiversitet og klima går hånd i hånd med de aktiviteter vi skaber rammerne for, når vi arbejder med byens rum og nye anlæg. Der skal være plads til en mangfoldighed af brugere og løsningerne skal tage højde for at byens befolkning mangedobles om sommeren.

Et bæredygtigt byliv tager først og fremmest afsæt i byens egne borgere. Byen skal skabe rammer for et mangfoldigt byliv, hvor byens børn, voksne og folk i den tredje alder kan trives og udfolde sig. Et velfungerende byliv er også værd at besøge og tage del i for sommerhusgæster og besøgende på kortere ophold. Attraktionen er først og fremmest en by, der summer af hverdagsliv og gøremål - der er noget at se på og noget at være med i.

Her er de forskellige programmer til et bæredygtigt byliv.

Der er stor og stigende interesse for Ebeltoft som både turistdestination og kulturcentrum i disse år, og det er et enestående afsæt for at arbejde med mulighederne på disse områder, samtidig med, at man arbejder målrettet med bosætning og erhverv. Men den store interesse giver et stort pres på byen, og hvis vi ikke handler hurtigt, langsigtet og bæredygtigt risikerer vi, at presset overmander både os og byens gæster og interessen hører op, fordi vi ikke får forvaltet vores ressourcer og turismen bæredygtigt i tide. På den baggrund anbefaler koordineringsgruppen, at der i det videre arbejde med programmer, anlæg og byggerier under Ebeltoft i Udvikling tages afsæt i Bæredygtighedsudvalgets anbefalinger til indsatsområder.

Af kortet fremgår det, hvilke eksisterende og idéer til nye aktiviteter og anlæg der arbejdes med. Langt de fleste forslag tager afsæt i de behov, som fastboende borgere, kulturinstitutioner og erhvervsliv har formuleret. Dertil kommer, at grupperne har ladet sig inspirere af gode eksempler på havneomdannelser fra større byer og sammenlignelige købstæder i Danmarks. Temaerne inden for bæredygtigt byliv som der arbejdes med er: Leg og rekreation; Kunst og kultur; Maritime erhverv og håndværk; Butikker, caféer og restauranter; Sport og maritime foreninger samt Boliger.

I arbejdet med at skabe klimasikring, nye programmer, grønne anlæg og byggerier er det væsentligt, at bæredygtighed og biodiversitet tænkes ind i planerne for Ebeltoft by. Det er temaer som det ikke alene er en god idé at tage afsæt i, fordi de hjælper vores natur på vej og kan bidrage til at mindske vores klimaaftryk.

De kan samtidig være med til at sætte Ebeltoft på landkortet ift. at styrke bosætningen af miljøbevidste familier og bæredygtig turisme samt øge profileringsmulighederne i samspillet med Nationalpark Mols Bjerge. Desuden vil det give os muligheden for at blive en forgangskommune ved i videst muligt omfang at tænke cirkulært ved nye anlæg i forbindelse med udviklingsplanen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.