Thorsø Pavillon er fæ-æ-ærdig!

Byggeriet af Pavillonen i Thorsø er så godt som færdigt, og dermed kan husets bestyrelse se tilbage på tre års arbejde og et enestående samarbejde med resten af byen

Artiklens øverste billede
Peter Dalgaard ved indgangspartiet. Han glæder sig til, at det igen bliver muligt at samles i større forsamlinger. Foto: Anette Bonde.

Thorsøs gamle Pavillon har været ramme om mange fester i tidens løb. Den blev opført i træ i 1933, og siden er den blevet udvidet og moderniseret.

Efterhånden var den imidlertid i for ringe stand, og i 2018 begyndte Pavillonens bestyrelse det lange, seje træk med at få bygget en helt ny Pavillon.

Det er det fede ved at være med til dette - alle siger ja, når de bliver spurgt.

Peter Dalgaard, formand for Pavillonen

I dag, hvor den smukke gule bygning står færdig på Jernbanegade 29 midt i byen, konstaterer formand Peter Dalgaard, at det har været det hele værd. Både det færdige resultat, men også at møde al den gode vilje, opbakning, praktisk hjælp, anerkendelse og så videre fra Thorsøs borgere.

»Byen skal have en kæmpe ros, både erhvervslivet der har været med til at finansiere, de lokale håndværkere der har bygget på meget fleksible vilkår, alle dem der har været her og hjulpet med det praktiske, alle dem der har kommet og sagt ’Hvor er det fedt’, og alle der er kommet med en kage eller en kasse øl eller sodavand til folk, der gik og arbejdede,« siger Peter Dalgaard og tilføjer:

»Der er ingen tvivl om, at det er hele byens projekt.«

Generationshave

Det eneste der mangler, er solceller på taget, men de monteres inden for de kommende par uger. Og så skal der laves finish på ’Generationshaven’, der anlægges ved hjørnet ud mod Jernbanegade. Den består af en stor terrasse, hvoraf en del er overdækket, og så skal der planeres og sås græs. Der bliver plantekummer, sten, vand der risler, bord-bænke sæt og så videre.

Thorsø Pavillon er nu færdigbygget efter tre års arbejde.

Navnet Generationshaven er valgt ud fra den tanke, at det bliver et sted, hvor byens dagplejerne og deres børn kan mødes med beboere på byens plejecenter.

»Et stille og roligt mødested for de to generationer,«forklarer Peter Dalgaard.

Nye festsale

Hele den gamle træpavillon fra 1933 er blevet væltet, og kun serviceafdelingen med køkken, personalestue etc. er blevet stående. Det nye byggeri består af en stor og en mindre festsal, et nyt indgangsparti, nye toiletfaciliteter, og så er al el og VVS i hele huset blevet udskiftet.

»Ja, det bør være rimelig vedligeholdelsesfrit i de næste 50 år,« bemærker Peter Dalgaard med et lunt smil.

Thorsø Pavillon er nu færdigbygget. Peter Dalgaard fortæller.

Finansieringen er kommet i hus takket være blandt andet LAG-midler, Landsbyrådet i Favrskov, en nedlagt avisfond og Borgerforeningen i Thorsø, der alle har givet nogle klækkelige beløb. Også mange andre har bidraget, blandt andet Lions og Rotary. Alene lokale erhvervssponsorater og en indsamling i byen indbragte 500.000 - 600.000 kroner.

Det resterende beløb er blevet lånefinansieret. Peter Dalgaard er ikke så bekymret for økonomien, for udlejningen af huset tegner virkelig godt.

Generationshaven er fuldt finansieret af Nordeafonden og Villumfonden.

Venter på genåbning

I øjeblikket er der en del, der venter på at man igen må mødes i større forsamlinger ovenpå corona-pandemien. Pavillonen har reelt været lejet ud siden januar, men folk har måttet skubbe festerne til senere. Kalenderen er således fyldt godt op i lang tid fremover.

Desværre må indvielsen af den færdige pavillon også vente. Planen er, at der både skal være et Åbent Hus for hele byen og en fest for de frivillige.

»Men det er umuligt at sige, hvornår vi kan holde det, hvor alle kan være med,« konstaterer Peter Dalgaard.

Han ser i det hele taget frem, at der efter endt arbejde med byggeriet nu bliver både tid og krudt til overs til også at lave arrangementer til glæde for borgerne.

Alle siger ja

Peter Dalgaard oplyser, at der er blevet brugt cirka 2400 frivillig-timer til byggeriet. Da gulvet skulle isoleres var der omkring tyve frivillige, og der blev også givet fuldt gas, da loftet skulle sættes op.

Afhængig af opgaven har fem-ti-femten frivillige mødt op, og andre gange har det kun været nødvendigt med et par stykker eller tre.

”Det er det fede ved at være med til dette - alle siger ja, når de bliver spurgt.”

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.