Skolechef jubler: Ældgamle værelser sat i stand under nedlukning

Skolehjem-værelser fra 60'erne på DjH er sat i stand under corona.

Artiklens øverste billede
Værelse på skolehjemmet Heimdal er renoveret for første gang, siden det blev taget i brug i 1960'erne. Foto: DjH

Den jydske Haandværkerskole i Hadsten har under corona-nedlukningen haft gang i værktøjet og malerpenslen til blandt andet at sætte 34 værelser i stand. En opgave der ellers ville tage 10 år, oplyser DjH i en pressemeddelelse.

»Der er ikke noget, som er så skidt, at det ikke er godt for noget,« siger Simon Mikkelsen, der er 24H-chef på Den jydske Haandværkerskole.

»Under nedlukningen var der pludselig mulighed for at gå i gang med nogle projekter, fordi der ikke var nogen elever på skolen,« siger Simon Mikkelsen.

Al den tid jeg har været leder for skolehjemmet, har jeg været lidt flov over at sende eleverne over på vores enkeltmandsværelser på den gamle del af Heimdal

Simon Mikkelsen, 24H-chef på DjH

Han og skolens bygningstjeneste gik i begyndelsen af året i gang med blandt andet at renovere de undervisningslokaler, der var slidt ned, enkeltmandsværelserne på Heimdal, som ikke var rørt ved, siden de blev lavet i 60’erne, og udskiftning af lys flere steder på skolen.

»Vi har været igennem mange steder, men noget af det største, som vi har lavet, det er nye gulve, lofter og lys i nogle af undervisningslokalerne. Derudover er der også skiftet lys andre steder. Blandt andet i elevinfo og alle undervisningslokaler i H-bygningen. Og vi er ikke færdige endnu. Vi skal i gang i tømrer- og plastafdelingen.«

Undervisningslokale på håndværkerskolen. Foto: DjH


Værelser fra 1960’erne

Simon Mikkelsen har netop præsenteret værelserne på den gamle del af Heimdal for de elever, der i mandags mødte ind på skolehjemmet. Heimdal er et af seks skolehjem på DjH, hvor der bor elever.

»Al den tid jeg har været leder for skolehjemmet, har jeg været lidt flov over at sende eleverne over på vores enkeltmandsværelser på den gamle del af Heimdal. Værelserne er fra 1960’erne, og de er aldrig blevet renoveret,« siger han og tilføjer, at de har kunnet se på elevtrivslen, at hvis de ikke begyndte at gøre noget ved det, ville DjH blive fravalgt.

Hvilket skolechefen godt forstår. Han har selv gået på Den jydske Haandværkerskole, og allerede dengang talte de om værelserne.

»Da jeg gik i skole her i 2001, snakkede eleverne, der boede der, om, at de var gamle og slidte. Og de er jo ikke blevet bedre af bare at stå,« fortæller han.

Hvis det ikke havde været for nedlukningen, var der gået lang tid, før værelserne på Heimdal var blevet sat i stand.

»Det ville have taget 10 år. For så kunne vi højst tage fire om året, fordi sommerferien var det eneste tidspunkt, der ikke var elever på dem. Og vi ville aldrig kunne nå 34 på en sommerferie, så det har altid været en udfordring at få dem renoveret i tide,« siger Simon Mikkelsen og glæder sig over, at det nu har været muligt at renovere alle 34 på én gang.

»Nu skal vi ikke skal gå og have dårlig samvittighed over at sende elever derind. Det er et kæmpe plus,« siger han.

Mere vedligehold

Simon Mikkelsen fortæller, at man på skolen i lang tid har fokuseret på at investere i nye bygninger. Han ser derfor et stort behov for, at skolen i fremtiden lægger vægt på løbende renovering og vedligehold.

»Her på stedet har man gjort rigtig meget for at bygge nyt. Vi har rigtig mange nye og flotte bygninger rundt omkring. Men vi har ikke haft nok fokus på vores renovering og vedligehold, og det skal vi have fremover.«

jr

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.