Favrskov skal have en kulturstrategi

Favrskov Kommune skal for første gang have en kulturstrategi, og alle kan deltage

Artiklens øverste billede
Steen Thomasen. Foto: Preben Breinholt, Breinholt Foto

Hvad betyder kulturlivet for dig? Og hvad vil du gerne have prioriteret i en kommende kulturstrategi? Det får alle interesserede mulighed for at byde ind med i processen med at skabe en kulturstrategi i Favrskov Kommune.

Formålet med den kommende kulturstrategi er at sætte en tydelig retning på kulturområdet i årene fremover, så strategien kan fungere som et værktøj for kommunens politikere, kulturaktører og administrationen i udviklingen af Favrskov Kommunes kulturliv. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Et tilfældigt udsnit af kommunens borgere får i den kommende tid et spørgeskema i deres e-Boks. Svarene skal være med til at give et billede af, hvordan kulturlivet i Favrskov og kultur som sådan bliver betragtet.

I løbet af maj bliver der samtidig gennemført interviews med aktører på kulturområdet, såvel de professionelle som de frivillige og brugerne.

Det materiale, der indsamles ved de to indsatser, skal tilsammen danne grundlaget for indholdet i en konference om den kommende kulturstrategi. Den foregår 16. juni 2021 i et af kommunens kulturhuse.

Alle er velkommen til konferencen, hvor den erfarne proceskonsulent Mille Obel vil styre slagets gang.

Papiret omkring kulturstrategien er ikke helt blankt. Kultur- og Fritidsudvalget foreslår, at strategien tager udgangspunkt i de styrkepositioner, som kommunen allerede har på området, eksempelvis bibliotekerne, kulturhusene, musikskolen, de frivillige foreninger og de aktiviteter, der foregår i landsbyerne.

»Der er et rigt kulturliv i kommunen og mange dygtige kræfter, der byder ind med spændende tiltag. Det kan vi helt sikkert blive endnu bedre til at profilere, og der kan en kulturstrategi være med til at vise vejen og sætte retning på et område med mange engagerede aktører. Det bliver spændende at få gang i den inddragende proces, og jeg håber, at mange borgere har lyst til at give deres besyv med, svare på spørgsmål og deltage i konferencen i juni måned. Vi har brug for alle input, og vi har brug for, at folk føler ejerskab til strategien,« siger Steen Thomasen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Kultur- og Fritidsudvalget vedtog procesplanen for arbejdet med kulturstrategien på deres møde i april, og det endelige udkast forventes ifølge planen at ligge klar til behandling i Kultur- og Fritidsudvalget til efteråret.

jr

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.