Patienter berørt af mulig strejke blandt sygeplejersker vil få direkte besked

Patienter vil få besked gennem e-boks, brev eller telefonopkald, oplyser Region Midtjylland.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Stine Rasmussen

Danske Regioner har modtaget en konfliktvarsel fra Dansk Sygeplejeråd og Radiograf Rådet. Den konfliktvarsel kan munde ud i en strejke blandt sygeplejersker.

Danske Regioner forhandler lige nu med de to fagforbund, og det er dermed endnu ikke sikkert, at konflikten bliver en realitet. Skulle det dog blive en realitet, vil strejken dog tidligst kunne træde i kraft fra 21. maj. Det meddeler Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Hvis parterne er tæt på nå hinanden i forhandlingerne kan Forligsinstitutionen udskyde konflikten med 2 x 14 dage fra 21. maj.

Hvis forhandlingerne dog ikke medfører hverken forlig eller en udsættelse, vil Region Midtjylland begyndte at sende aflysninger til patienter, der har tid til behandling fra 21. maj.

Hvis du har tid til en undersøgelse eller en behandling på et af regionens sygehuset i perioden fra 21. maj, vil du få direkte besked gennem e-boks, papirbrev eller via en telefonopringning. Hvis du ikke får besked på andet, skal du møde op til aftalt tid.

Hvis en strejke skulle blive en realitet, vil Region Midtjylland fortsat varetage kritiske og akutte behandlinger. Det sker ved hjælp af det nødberedskab, som aftales med Dansk Sygeplejeråd og Radiograf Rådet.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen