Sådan kan du også holde ferie med børn i Aarhus

Der er oplagte og mere ukendte steder at besøge i Aarhus, hvis man planlægger en tur med børnene.

Artiklens øverste billede
Byferier giver anledning til så mange spændende snakke. Og med børn lige ved hånden får I lov at være nysgerrig sammen med dem, siger Marie Carlsen, der her guider til, hvordan man kan tage børnene med på opdagelse i Aarhus. Foto: VisitAarhus


Hvorfor er Aarhus fed for os som børnefamilie?

Jeg synes, at byferie med børn fungerer bedst, hvis du planlægger dagen efter dem – ligesom du ville gøre derhjemme. Vi planlægger helst vores udflugter i Aarhus, så vi kommer forbi mindst én legeplads på turen. Og så ser vi, hvad der ellers fungerer. Klapvogn eller barnevogn skal selvfølgelig med til de mindste. Så er der også et sted til taskerne. Og husk, godt fodtøj. Aarhus er ikke en stilet-by. Medmindre du gerne vil udfordres på alle byens brosten.

Hvordan kommer vi rundt i byen?

I Aarhus er centrum ret kompakt på den måde, at alting er samme sted. Det tager cirka en halv time at gå diagonalen, og ruten vil være smuk og byagtig på alle krydsninger, I tager. Aarhus har, smart nok, masser af offentlige transportmuligheder, der kan få jer til jer lige til døren hos rigtig mange attraktioner. Vi har både bybusser og letbane. Husk, rejsekortet! Eller køb jeres billetter i midten af bussen eller via Midttrafiksbillet-app.

Skal I rundt i Aarhus i bil? I kan parkere i p-husene ved fx Dokken, Banegården, Salling eller Magasin. Der er også betalingsparkering ved bl.a. Den Gamle By, Godsbanen og ved Filmbyen. Overvej, om I vil tage en bus fra hotellet, når I skal ud at opleve byen, da trafikken ind og ud af Aarhus kan være ret tidskrævende. Overnatter I midt i byen, er der rig mulighed for at springe på busserne. De stopper f.eks. stort set alle ved Banegårdspladsen/Park Allé.

Hvad skal vi opleve?

Den Gamle By – vores børn elsker at besøge håndværkerne i baghuset og smedjen, som min hustru Saras onkel plejede at arbejde i. De elsker legetøjsmuseet derinde og en tur i hestevogn. Men så er de også færdige og vil gerne ud på ”den anden side” og lege.

Og på den anden side af Den Gamle By ligger Botanisk have. Her er der legepladser, solskinspletter og skygger. Der er bænke, små stier og en mølle. Hvis det her er jeres sidste destination på dagen, kan I hente mad, bruge et par timer i botanisk have og slutte af med en tur gennem væksthusenes frodige natur – det er ganske gratis at komme ind. Her kommer vi flere gange om året – for at tjekke op på de kæmpe åkander og på sommerfuglene. Væksthusene har også en simpel og billig cafe, hvor I kan få frikadeller og kaffe.

Er I klar på mere efter en tur i parken, kan I gå ad Vesterbro Torv og finde fine Vestergade, der altid summer af god energi, gamle bygninger og drøngod kaffe. Snus byens stemning ind!


Hvor kan vi finde god mad til hele familien?

Den Gamle By har flere forskellige bagerier og restauranter (og en virkelig værdsat pølsevogn!). Vi pakker som regel et par ekstra rugbrødsmadder og drikkedunke – for en sikkerheds skyld.

Få leveret mad fra familiefortagenet Toast-it til Botanisk Have, eller gå en tur ned i byen til min yndlingsrestaurant Hamanns, Emma 1990. Den skønne facade byder på lyserøde borde, hjemmelavede sommerfugle, blomster, en helt magisk baggård, og et menukort der rummer både gamle og nye retter.

Hvad skal vi hygge os med om aftenen på hotellet?

Jeg anbefaler varmt samtlige tærter fra Moccacity på Gammel Munkegade eller de forskellige oste fra Arla Unika Store på Klostergade. Til en rigtig hyggeaften ville jeg tage både tærter og ost med mig, spille et spil fisk eller 500 og tage et fodbad efter en hel dags vandring. Børnene kan få skyllet dagens sol og oplevelser af sig i et karbad og blive godt trætte til en god nats søvn.

Nede i Latinerkvarteret ligger også butikken RAA – her kan man købe de lækreste økologiske sodavand, pilsner og ciders. Dem kan de voksne prøvesmage, efter børnene er faldet i søvn. Måske I skal kigge ud på Aarhus, en af Danmarks ældste byer og første havnebyer. Eller måske I skal falde i staver til Netflix og kæreste-serien. Har man klare en hel dags byferie med børn, så har man klaret det godt. Og det er det hele værd – for både store og små.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.