Nyt feriecenter i Haar: Håber på afklaring inden året er omme

Arkæologer har »frigivet« jorden, hvor Schøler drømmer om feriecenter

Artiklens øverste billede
Nikolaj Per Schøler er fjerde generation på de jorde, som han nu håber på bliver omdannet til feriecenter. Faktisk har han i dag soveværelse i det samme værelse, som han er født. "Det bliver da lidt vemodigt at se gården blive væltet, men så glæder jeg mig over, at området får en rigtig god udnyttelse - som landbrugsjord er det nemlig ikke egnet," siger han. Arkivfoto

Planerne om et nyt feriecenter i Haar ved Hinnerup er rykket et skridt nærmere en realisering. I hvert fald har arkæologer fra Moesgaard undersøgt stedet, og jorden er nu »frigivet til bebyggelse,« som Nikolaj Per Schøler beskriver det.

Det er hans jord og hans drøm, som vi her taler om.

»Det er en kæmpe lettelse, at jorden nu er frigivet - det er jo et stort areal, så man kunne have frygtet, at arkæologerne havde fundet noget,« siger Nikolaj Per Schøler, som i 15 år har arbejdet på feriecenter-idéen på sine arealer - nu er han tættere på end nogensinde. Faktisk håber han på en afklaring, inden året er omme.

”Vi er i fuld process med at komme nærmere en handel og en driftsaftale,” siger han.

Nyt feriecenter i Haar er under opsejling.

Fra jord til bord

I de første planer var det tanken, at der skulle etableres et golfcenter i feriecentret ved Haar. Men Nikolaj Per Schøler mener, at tiden er løbet fra det. I stedet kommer der i en del af området øst for Haar nu efter planen rekreative formål såsom dyrefolde med heste, græsning for får og kvæg. Og der kan etableres udendørs aktiviteter såsom shelters, bålpladser, MTB/BMX-baner, lasertag, stier, blomstereng, bær- og væksthaver på et 70 hektar stort areal.

Desuden vil et kommende feriecenter have en akva-sportshal.

”Det er ikke et vandland, da det koster mange millioner kroner at bygge, men der kommer blandt andet wellness-faciliteter og et inden- og udendørsbad. Det bliver lidt et koncept, som ikke er set før,« siger Nikolaj Per Schøler, som tilføjer, at der også kommer 10 store drivhuse på grunden.

»Ideen er jo hele tankegangen ’fra jord til bord’, som kommer feriecentrets restaurant til gode. Vi satset i øvrigt på, at det bliver en rigtig fin restaurant, hvor alle kan være med, så de lokale også kan få en god oplevelse,” tilføjer Nikolaj Per Schøler.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.