Aarhus' mindste Netto er blevet dobbelt så stor

Karin Salling var med, da Aarhus' første Netto blev genåbnet.

Artiklens øverste billede
Der var hornorkester og besøg fra Karin Salling, da Netto i Åbyhøj genåbnede torsdag til en dobbelt så stor butik. Foto: Bente Tahmasbi Hansen

I december 1989 slog Netto dørene op til den første butik i Aarhus med placering på Silkeborgvej i Åbyhøj. Det har samtidig gennem årene også været den mindste af sin slags, og i slutningen af 2018 rev Salling Group bygningen ned for at bygge en større og mere tidssvarende forretning.

Den er nu klar, og i dag torsdag 6. maj klokken 8 gik det løs med hornorkester og indvielse ved Karin Salling og rådmand for Teknik og Miljø, Bünymain Simsek (V), der begge sang med på ”Vi går i Netto, Netto – hele dagen lang.”

Karin Salling klippede den røde snor til den nye Netto-butik i Åbyhøj, mens rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) også var med til at indvie butikken. Foto: Bente Tahmasbi Hansen

»Hver gang jeg er kørt her forbi, har jeg skammet mig over den forrige Netto, som lå her. Den var virkelig ikke særlig køn. Derfor er det en stor glæde at kunne åbne denne flotte, nye butik her i Åbyhøj i dag,« sagde Karin Salling, før hun resolut klippede den røde snor.

Butikschef Trine Skov Laursen glæder sig over, at hun nu kan byde kunderne indenfor i den nye butik, der har flere varer og er betydeligt større end den tidligere.

»Butikken er blevet meget større og nemmere at finde rundt i,« sagde hun ved indvielsen, hvor en kø af kunder på cirka 100 meter strakte sig nedad gaden.

Udviklingschefen fra Salling Group, Carsten Hadsbjerg, glæder sig ligesom Karin Salling over, at Netto-butikken i Åbyhøj er blevet væsentligt større.

»Vi har fået en butik på 1.000 kvadratmeter og 20 parkeringspladser mod de fem, vi havde før. Det har været en lang periode med nedlukning og genopbygning. Vi har været i tæt dialog med både naboer og Aarhus Kommune, og selv om det har været en lang proces, så har vi haft et godt samarbejde,« siger han.

Butik 3.0

Den nye butik i Åbyhøj har fået en helt ny facade og er bygget i et skandinavisk look. Butikken er blevet trukket ud til vejen, så de tidligere parkeringspladser er inddraget, ligesom den også er udvidet bagtil.

Tiden var løbet fra os i forhold til, hvad vi gerne vil give kunden

Carsten Hadsbjerg, udviklingschef Salling Group

»Butikken åbner efter vores nye koncept 3.0. Det vil sige, at der er fuld fokus på ferskvarer, større fokus på grønt, nemt og hurtigt mad, og så er den lækker indrettet. Det er Danmarks mest moderne Netto-butik, i hvert fald indtil vi åbner en ny et sted,« siger Carsten Hadsbjerg med smil i stemmen.

Masser af kunder stod i kø for at komme ind i den nye Netto i Åbyhøj. Foto: Bente Tahmasbi Hansen

Selve shoppearealet til kunderne er på 700 kvadratmeter ud af de 1.000 kvadratmeter den nye butik er bygget i.

»Tiden var løbet fra os i forhold til, hvad vi gerne vil give kunden, og alt var slidt. Vi har haft et ønske om at give vores loyale kunder i Åbyhøj en bedre butik. Vi har, siden vi rev den ned, også åbnet en på Søren Frichs Vej, og vi ved, at der er nogen af kunderne fra Åbyhøj, der har benyttet den, men vi tror, at der er mange, der vil vende retur til den nye butik, da der jo også er kommet flere parkeringspladser, så det gør det nemmere at handle på vej hjem fra arbejde« fortæller Carsten Hadsbjerg.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen