Anholt rykker frem i vaccinekøen

Restgruppen tilbydes vaccine i én omgang på Kattegatøen

Artiklens øverste billede
Der er i flere omgange blevet sejlet vaccine til Anholt, så øboerne er sluppet for en tur til fastlandet for at blive corona-vaccineret. Foto: Søren Andersen

Anholtborgere, som endnu ikke er vaccineret mod Covid-19, får nu lov at rykke frem i vaccinekøen.

I tre regioner – Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Sjælland – har man tilbudt øboere over 16 år vaccination – uafhængigt af den aftalte rækkefølgen i vaccinationskalenderen.

En del borgere på Anholt er allerede færdigvaccineret, da de er 65 år eller ældre - eller i en anden af grupper, som i forvejen var rykket frem på grund af job eller andet.

Forklaringen på, at der afviges fra alderskriteriet, er at man ser på ressourcer i forhold til personale, tid, transport og logistik.

»Alternativt ville vi skulle over på øerne for at vaccinere få borgere med mulighed for større spild,« skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

I Sundhedsstyrelsen oplyser enhedschef Bolette Søborg, at der er tale om en »praktisk tilrettelæggelse, der øger effektiviteten og den beskyttende virkning samt begrænser spild«.

»I stedet for alene at tilbyde vaccination til borgerne, som opfylder kriterierne i en given målgruppe, kan alle borgere tilbydes vaccination af hensyn til logistiske forhold, for at minimere spild og sikre en effektiv udrulning,« siger Bolette Søborg.

Med dispensationen fra sundhedsmyndighederne er der udsigt til, at beboerne på flere af landets mindre øer kan være færdigvaccinerede mindst to måneder tidligere end resten af landet.

Ifølge Sundhedsstyrelsen ventes Danmark først at opnå den milepæl i slutningen af august.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen