Vand farvede håret grønt: »Jeg måtte vaske det med ketchup«

En række beboere i Risskov Brynet oplever, at vandet farver deres hår grønt, når de går i bad. Flere tyr til at vaske håret med ketchup og Treo-brusetabletter.

Artiklens øverste billede
Det er endnu uklart, hvad der skyldes, at en række beboere i Risskov Brynet igennem længere tid har oplevet, at deres hår får en grønlig farve. Privatfoto.

Der hærger en mystik i disse dage i det nye boligkvarter Risskov Brynet. En række beboere har udfordringer med, hvad man normalt kun støder på under en ferie i syden, når man har brugt en dag i swimmingpoolen - de får grønt eller grønligt hår.

Den grønlige farve er dog ikke kommet af, at de alle har været i en swimmingpool. Den er formentlig kommet af, at de vasker håret under bruseren.

Det var ikke før påske, da jeg var sammen med min familie, at det gik op for mig, hvor galt det egentlig var. Der mente min mor, at jeg da godt noget havde noget grønt hår.

Nanna Klitgaard, beboer i Risskov Brynet

Flere af beboerne har kontaktet Taurus Ejendomsadministration, der står for udlejning og administration af lejlighederne, for at finde ud af, hvad der går galt. Indtil videre har driftschefen hos Taurus afvist, at der skulle være noget i vejen med vandet.

En af de beboere, der har oplevet at håret er blevet grønligt af vandet, er 23-årige Nanna Klitgaard.

»Jeg blev klippet af en veninde i februar, mens det meste af landet stadig var lukket ned. Hun sagde godt nok, at mit hår havde noget grønt skær, men det var ikke før påske, da jeg var sammen med min familie, at det gik op for mig, hvor galt det egentlig var. Der mente min mor, at jeg da godt noget havde noget grønt hår,« fortæller hun.

»Vandet fejler intet«

Brian Linde-Jørgensen, der er driftschef hos Taurus Ejendomsadministration, og derved har ansvaret for den daglige drift i Risskov Brynet, fortæller til Lokalavisen Aarhus, at han gerne vil stå på mål, at der ikke er noget galt med vandet. Han understreger, at der hverken er okker i vandet, for højt klorindhold eller for meget kobber i vandet.

»Vandet fejler ikke noget. Det kan jeg i hvert fald stå på mål for. Alle prøver viser, at der ikke er noget som helst galt med vandet. Desværre - var jeg lige ved at sige. Der er jo ingen grund til at betvivle, at der er nogen, der får grønligt skær i håret. Hvis det bare havde været et læk, så fjernvarmevandet kom i varmtvandet, så havde det jo været simpelt at ordne,« siger Brian Linde-Jørgensen til Lokalavisen Aarhus.

En anden mulighed kunne netop have været, at der kom et grønt sporstof fra fjernvarmevandet i varmtvandet, hvis der havde været et læk i fjernvarmesystemet. Det ville i så fald give vandet en grønlig farve, som kunne komme ud med varmtvandet under et bad. Men den mulighed er ligeledes taget af bordet. Det bekræfter Peter Jensen, direktør for Vejlby Fjernvarme der står for fjernvarme til Risskov Brynet.

Præcist hvilke prøver der er blevet foretaget, og hvilke resultater det har bragt med sig, har prøve- og analysefirmaet Eurofins ikke mulighed for at udtale sig om til andre end de, der har bestilt prøverne.

Ketchup i håret

På trods af udmeldingen om at vandet ikke fejler noget, fortsætter Risskov Brynets beboere med at opleve, at deres hår fortsat bliver grønligt. Udfordringerne har hidtil ledt til forskellige løsningsforslag på beboernes lokale Facebook-gruppe.

Nogle af beboerne har af egen lomme købt filtre til bruseren, der renser vandet. Andre føler sig nødsaget til at nøjes med at vaske deres hår ude hos venner, kæreste eller i fitnesscentret. Og så er der nogen, der går en lidt anden vej.

Der har været forskellige løsningsforslag blandt de berørte. På deres Facebook-gruppe har der været forskellige råd om, hvordan de bedst kommer af med den grønne farve eller det grønlige skær, der sætter sig i deres hår.

Jeg har puttet ketchup i mit hår to gange.

Nanna Klitgaard, beboer i Risskov Brynet

Forskellige bud som at vaske håret med Treo-brusetabletter, bagepulver, ketchup og vaskemiddel er blevet vendt. Det skulle efter sigende hjælpe håret med at komme af med den grønlige farve. Selv har Nanna Klitgaard haft delvist succes med at komme ketchup i håret for derefter at vaske det ud igen.

»Jeg har puttet ketchup i mit hår to gange. Problemet er, at jeg har fået farvet håret, og ketchuppen trækker også farven ud. Men det hjælper på det grønne skær, som er blevet mindre, og jeg overvejer derfor også, om jeg snart skal have gjort det en tredje gang,« fortæller hun.

Årsagen til det grønne hår er endnu ukendt. Nanna Klitgaard og de andre beboere, som har oplevet, at deres hår er blevet grønligt, venter i spænding og håbefuldt på, at årsagen snart findes, og at man kan gøre noget ved det.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen