Kunst og skole: Vilde væsener vækkede fantasien

168 fantasifulde fabeldyr hænges op i midten af Hornslet. Elever og kulturskole står bag.

Artiklens øverste billede
Skruemaskinen var i sving, da 167 mindre kunstværker, kreeret af elever fra 4. og 5. årgang på Hornslet Skole skulle hænges op. Foto: Malene Kløve Dalsgaard

Fantasi og farverige dyr er på færde i Hornslet i denne tid.

Og de kommende dage kan du se flotte fabeldyr hænge på hjørnet ved Kom-Bi, på Kulturgrunden.

167 vilde dyr og væsener, skabt af lige så mange elever fra 4. og 5. årgang på Hornslet Skole, er blevet skabt efter flere ugers kreativ proces.

Ricko Favrholt (th) og Freja Laursen (i sort jakke) var i fuld gang med at skabe deres fantasi-væsen. Foto: Kian Johansen

Og fantasien har fået frit løb, fortæller både lærer Margit Vestergaard og flere af børnene fra 5. klasse.

De har fået stukket en fast opgave ud. Skab et fantasi-fabeldyr. De måtte først igennem en proces med at få en ide, tegne en skitse og så gå videre til farvelægningen, forklarer blandt andet Maia Martorell Schütt og Freja Laursen, begge 11 år.

»Jeg havde en ide oppe i mit hoved, da vi startede og den har ændret sig en del siden da,« fortæller Freja Laursen, mens hun koncentreret og foroverbøjet er ved at lægge sidste pen på sit kunstværk.

»Jeg har virkelig brugt min fantasi. Og da jeg var i gang med at male mit maleri op, så ændrede jeg plan, fordi jeg kom til at sætte en prik. Så måtte jeg sætte en linje mere. Men det blev faktisk flottere end jeg havde forestillet mig,« forklarer Ricko Faurholt, mens han forsigtigt farvelægger den yderste del af hans fantasivæsen med gul farve.

Kunstværket er sammensat af 167 mindre kunstværker, kreeret af elever fra 4. og 5. årgang på Hornslet Skole. Du kan se det på hjørnet af Tingvej og Nyvej i Hornslet den kommende tid. Foto: Malene Kløve Dalsgaard

I et samarbejde med Kulturskolen Syddjurs har eleverne arbejdet med deres kunstværk og det er en tilfreds underviser på Kulturskolen Syddjurs der følger elevernes arbejde.

Hænger på hjørnet

»Vi har udfordret børnenes fantasi og vi har virkelig arbejdet længe med projektet. Så det er fantastisk at se deres værker og også mærke børnenes glæde ved at kunne mødes udenfor til sådan et projekt,« mener Malene Kløve Dalsgaard, der er en af de tre lærere fra Kulturskolen Syddjurs, der er initiativtagere bag projektet.

Skruemaskinen var i sving, da 167 mindre værker af fantasivæsener skulle sættes op, for at danne et stort kunstværk. Foto: Kian Johansen

Hvis regnen holder sig væk er planen, at du kan se det samlede kunstværk med 167 fantasivæsener på Kulturgrunden, som grunden på hjørnet af Tingvej og Nyvej blev døbt tidligere i år efter en konkurrence blandt byens borgere. Til juni flytter dyrene permanent ind på Hornslet Skole.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.