Nu skal der være plads til flere borgere i Auning

14 af 24 grunde i det østlige Auning er solgt. Nu skal der flere til.

Artiklens øverste billede
Byggemodningen af de første 24 byggegrunde i det østlige Auning forventes færdig i juli i år. Næste etape af boligområdet forventes byggemodnet i maj 2022. Foto: Simon Carlson

Norddjurs Kommune sætter nu gang i byggemodningen af yderligere 24 byggegrunde i det nye boligområde i det østlige Auning.

Det besluttede kommunalbestyrelsen på sit møde i tirsdags.

Før mødet kunne jeg se, at der kun er 10 ledige grunde tilbage af de 24 vi senest satte i gang. Det er god timing og rettidig omhu, at vi tager den her beslutning nu.

Jens Meilvang (LA), formand for Miljø- og Teknikudvalget

I det nye boligområde er der allerede byggemodning i gang på det såkaldte etape 1 i boligområdet. Den færddiggøres i juli i år, og derfor var det en tilfreds Jens Meilvang (LA), formand for Miljø- og Teknikudvalget, som dermed kunne konstatere, at udviklingen i Auning fortsætter.

»Jeg synes, det her er en rigtig god sag. Før mødet kunne jeg se, at der kun er 10 ledige grunde tilbage af de 24 vi senest satte i gang. Det er god timing og rettidig omhu, at vi tager den her beslutning nu. Det er rigtig godt,« konstaterede Jens Meilvang på kommunalbestyrelsesmødet.

Det forventes således, at næste etape af det nye boligområde kan være byggemodnet til maj 2022.

Det nye boligområde er udlagt til åben-lav bebyggelse samt mulighed for tæt-lav bebyggelse. Området kommer desuden til at lægge jord til det nye ældrecenter, der skal rumme 40 plejeboliger med plads til en senere udvidelse på 20 plejeboliger.

Forventer tilflytning

Det nye boligområde taler ind i en positiv udvikling i Norddjurs Kommune.

Lokalavisen kunne i forrige fortælle, at kommunen for første gang i flere år har oplevet en positiv nettotilflytning, og det er særligt Auning-området, tilflytterne kigger imod.

I en opgørelse fra kommunen noteres det, at det særligt er aldersgruppen 17-46-årige, der flytter til Auning.

I kommunens nye befolkningsprognose forventes der desuden en svag stigning i antal borgere i Auning skoledistrikt på 1,2 procent frem til 2025, svarende til 51 borgere.

Aldersgrupperne 6-16 år og +43 årige forventes at stige, mens øvrige aldersgrupper forventes at falde. Der er i desuden i prognosen indarbejdet en forventning om, at der i perioden til og med 2025 bygges 60 nye parcelhuse og 38 boliger som tæt-lav.

Udvikling fortsætter

Med den igangværende udvikling i Auning in mente gav det således også god mening, at flere politikere i kommunalbestyrelsen ønskede, at der fortsat tænkes flere skridt frem i området og dermed sikrer en helhed i udbygningen af Auning.

Det blev derfor besluttet, at fællesforvaltningen frem mod budgetforhandlingerne til efteråret skal lave et oplæg med en langsigtet plan for den videre udstykning af byggegrunde i Auning. Oplægget laves under hensyn til, at kommuneplanen er i høring.

Byggemodningen af de kommende 24 byggegrunde beløber sig til en samlet udgift på 6,76 millioner kroner. Heraf anvendes 2,8 millioner kroner i år, mens 3,96 millioner forventes anvendt i 2022.

Udgiften i 2022 kommer til at indgå i budgetforhandlingerne for 2022.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.