Dialog om manglende svine-værktøjer

Skanderborg Kommune bør kontakte politikerne på Christiansborg for at få større selvstyre i sager om udvidelse af landbrug, mener udvalg

Artiklens øverste billede
Miljø- og Planudvalget har haft en dialog med en miljøforening om grise. Foto: Joachim Adrian/POLFOTO/

På sit seneste møde havde Miljø- og Planudvalget besøg af repræsentanter for Miljøforeningen Dover Sogn, emnet var udvidelsen af et husdyrbrug på Hårbyvej 43. Det sker, efter at foreningen har kritiseret Skanderborg Kommune for ikke at sige nej til udvidelsen.

»Jeg synes, vi havde et fint møde, og det jo altid godt med dialog,« siger Claus Leick (SF), formand for Miljø- og Planudvalget.

»Fra udvalgets side fik vi forklaret, at vi ikke har de værktøjer, vi gerne vil have. Og de værktøjer, miljøforeningen mener, at vi har. Jeg ved godt, at der bliver henvist til et svar fra miljøministeren, men Holbæk Kommune har haft en af de førende eksperter på området til at kigge på svaret, og konklusionen er, at der skal en lovændring til, før kommunerne kan agere anderledes,« siger Claus Leick.

Miljø- og Planudvalget har nu bedt administrationen om at foretage en vurdering af Miljøforeningen Dover Sogns argumentation for Byrådets handlemuligheder i sagen. Administrationen skal også kigge på, hvordan det sikres, at der ikke sker gylleforurening til Ravnsø fra det pågældende husdyrbrug, og her snakker vi grise.

Til Christiansborg?

Udvalget vil desuden foreslå Byrådet, at der anmodes om foretræde for Folketinget Miljø- og Fødevareudvalg for at argumentere for et større lokalt selvstyre i sager som denne.

»Jeg kan sagtens forstå, at borgerne har svært ved at forstå, at vi ikke kan handle anderledes i sager som denne, men vi er naturligvis nødt til at følge lovgivningen,« siger Claus Leick.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen