Ejendomsmægler: Din bolig står i historisk høj kurs

Ifølge lokal ejendomsmægler er det lige nu et historisk godt tidspunkt at sælge sin bolig på. Men det kan ændre sig i takt med, at samfundet genåbner.

Artiklens øverste billede
Ifølge Nybolig i Rønde, Skødstrup, Auning og Ryomgård er det et historisk godt tidspunkt at sælge sin bolig på. Foto: Presse

Hvis du er boligejer, vil du med stor sandsynlighed vide, at du sidder på et potentielt guldæg. Nemlig din bolig. Den historisk høje efterspørgsel på boliger det seneste år har skabt et lavt boligudbud og stigende boligpriser, som gør det ekstra attraktivt at sælge lige nu.

Det mener medindehaver af Nybolig i Rønde, Skødstrup, Auning og Ryomgård, Jonny Lilholt Laursen, som oplever et udpræget sælgers marked.

»Det er klart, at vi som ejendomsmæglere er interesseret i at få flere boliger til salg, fordi vi desværre ikke kan hjælpe alle købere i øjeblikket, men vi synes også, at det er vigtigt at oplyse boligejere, der overvejer at sælge, at de nok ikke finder et bedre tidspunkt end lige nu,« siger Jonny Lilholt Laursen.

Undersøgelser viser, at otte ud af ti flytter, fordi der sker en ændring af deres livssituation, men i nogle tilfælde kan der være langt fra ide til handling.

»Når man overvejer at sælge sin bolig, vil man typisk undersøge, om det er et godt tidspunkt på det lokale boligmarked. Plus der kan være andre forhold, som tager tid at få klarlagt. Men står man i den proces nu, vil vores anbefaling klart være at tage fat i den lokale mægler og få en snak om mulighederne,« siger Jonny Lilholt Laursen.

Han forventer, at boligmarkedet vil fortsætte sit høje aktivitetsniveau et godt stykke tid endnu.

»Vi kan ikke vide, hvordan genåbningen kommer til at påvirke boligmarkedet. Men lige nu er der stadig godt gang i bolighandlerne, og det ser ikke ud til at stilne af lige foreløbig, men i løbet af sommeren, når vi måske kan rejse igen, er der en chance for, at tempoet kan falde til et niveau, som vi så før Corona,« siger Jonny Lilholt Laursen.

sas

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.