Klatrecenter tager endelig spritny hal i brug

Klatrecenteret Boulders åbner 1200 kvadratmeter nybygget klatrehal i hjertet af Aarhus

Artiklens øverste billede

Trods corona valgte klatrecentret Boulders at bygge og indrette deres fjerde klatrehal i hjertet af Aarhus. Med 1269 kvadratmeter og flere end 130 ruter er det Vestdanmarks største klatretilbud. Og nu kan de første gæster endelig indtage den nye hal.

»Vi har bygget en spritny og bæredygtig hal i genbrugsmaterialer, FSC-mærket træ og med kvotestrøm, som har stået klar siden jul med personale, der bare tripper for at tage imod klatrere. Jeg ved næsten ikke, om det er vores instruktører eller medlemmerne, der glæder sig mest,« siger Martin Petersen, direktør og medejer af klatrekæden Boulders.dk i en pressemeddelelse.

Pas på kroppen

I spidsen for de to aarhusianske haller står den 24-årige centerleder Nynne Silje Zwicky, og selvom åbningen af den nye hal ikke bliver helt, som de havde drømt om, så bliver det stadig med den gode stemning og fællesskabet i centrum.

»Drømmen var selvfølgelig et stort åbningsarrangement, hvor nye og gamle klatrere kunne komme tilbage og nyde stemningen, men det har corona sat en dæmper på; i stedet åbner vi bare under de restriktioner, der er, og glæder os over, at vi endelig kan komme i gang. Vores personale er allerede helt elektrisk i hallen, og med den nye hal bliver det også et nyt kapitel for Boulders i Aarhus,« fortæller centerlederen, som samtidig giver klatrerne en lille påmindelse:

»Efter mange måneder uden træning, skal man nok tage den lidt med ro de første dage tilbage. Særligt nye klatrere vil nok opleve lidt ondt i hænderne, og det ville være ærgerligt at skade sig selv på førstedagen og være ude igen i lang tid. Derfor vil instruktørerne både stå klar til at sikre alle corona-forbehold, men også give gode råd til en god start.«

Den nye hal i Aarhus C skal supplere den originale Boulders klatrehal, som har ligget i industrikvarteret i Aarhus N i mere end syv år.gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen