Sæt ord på en særlig tid

Skriv din egen corona-historie og vær med i 'Dekameron 2021 – 100 historier'

Artiklens øverste billede

Favrskov Bibliotekerne inviterer alle til at deltage i et regionalt litteraturprojekt med netop deres historie fra corona-året. Det kan være tanker, oplevelser eller drømme, som udspringer af isolationen og den nye virkelighed med mundbind og restriktioner.

Der er mange, der gennem det seneste år har været isoleret med deres tanker og måske fået en ny selvforståelse og opfattelse af verden. Nu kan du sætte ord på din corona-oplevelse og deltage i ’Dekameron 2021 – 100 historier’ med din personlige historie. Deadline er 31. maj. Måske er det din historie, der bliver udvalgt til videre bearbejdelse sammen med en forfatter og udgivelse i en antologi til efteråret. 10 forfattere fra Midtjylland, blandt andre Svend Åge Madsen og Louise Juhl Dalsgaard, deltager i projektet.

»Vi ved, at der er masser af gode historier derude. Vi har allerede modtaget de første, og det er spændende læsning. Vi har brug for mange flere, og vi vil gerne opfordre alle, der har lyst til at dele en historie, til at sende den til os,« fortæller en af initiativtagerne bag projektet Lone Leth Larsen i en pressemeddelelse.

Forfattermiddage

De 10 forfattere fra Midtjylland udvælger hver 10 historier, som de sammen med historieskriverne bearbejder til en litterær tekst. I Favrskov møder forfatteren de udvalgte historieskrivere i Rytterstuen på Restaurant Pøt Mølle til middag fredag d. 18. juni. Forfatter-middagene finder sted under den internationale litteraturfestival LiteratureXchange, der afvikles 10.-20. juni 2021 i Aarhus.

De 100 historier udgives til efteråret i en antologi om en helt speciel tid i verdenshistorien, hvor coronavirus pludselig vendte op og ned på alles hverdag.

Send din corona-historie (max en side) eller video (max et minut) til dekameron2021@gmail.com senest d. 31. maj. Følg nyheder om projektet i facebookgruppen Dekameron 2021.


gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.