Janni Kappel er ny advokat i Hinnerup

Nyuddannet advokat har åbnet kontor sammen med kollega på Sjælland

Artiklens øverste billede
Janni Kappel sidder på Niels Søndergaards gamle plads i hendes nye advokatfirma i Hinnerup, hun driver i fællesskab med Helle Groth Christensen, der har kontor i Brøndby. Foto: Jeppe Rafn

Janni Kappel var ansat som advokatfuldmægtig og i færd med at uddanne sig til advokat hos Niels Søndergaard i Hinnerup, da han for godt et år siden uventet gik bort. Janni måtte derfor rykke til et andet advokatkontor for at gøre sin uddannelse færdig.

Igennem ansættelsen hos Niels Søndergaard og det kædesamarbejde, som Niels var en del af, blev Janni kollega med og kom til at arbejde sammen på opgaver med den garvede advokat Helle Groth Christensen, der var ansat på Sjælland. De to kvinder svingede godt sammen såvel personligt som professionelt, og da Janni Kappel ved årsskiftet blev færdiguddannet og fik sin advokatbestalling, blev de enige om at åbne deres eget advokatfirma med base i både Hinnerup og Brøndby, hvor Helle Groth Christensen har kontor.

Jeg synes, det er naturligt, jeg sidder her på Niels’ gamle plads og kører det videre

Janni Kappel, advokat

»Ingen af os ville starte alene, men have en partner at dele tanker, problemer, udfordringer og glæder med, men hvis ikke det var for corona, er det ikke sikkert, vi havde stiftet fælles firma i hver sin del af landet. Vi har haft mange møder på Teams og har som resten af landet fundet ud af, at man ikke behøver at køre tre timer for at holde møde,« fortæller Janni Kappel og Helle Groth Christensen, hvis fælles firma hedder TimeLaw Advokater.

På Niels’ plads

For Janni Kappel betyder den nye tilværelse som selvstændig samtidig en tilbagevenden til Niels Søndergaards praksis på Møllevej 19 i Hinnerup, hvor han drev sit firma ved siden af privatboligen. Janni Kappel har holdt kontakten til Niels’ enke Vivi og lejet sig ind i lokalerne, hvor hun var i advokatlære.

»Jeg synes, det er naturligt, jeg sidder her på Niels’ gamle plads og kører det videre. Det var hans ambition, jeg på sigt skulle være partner, så det giver god mening,« siger Janni Kappel.

TimeLaw Advokater er erhvervsadvokater og har primært små og mellemstore virksomheder som kunder, ligesom de rådgiver køber i forbindelse med hushandler.

»Vi hjælper virksomheder med gængse juridiske problemstillinger omkring etablering og drift og vil gerne have et løbende forhold til virksomhederne,« siger Helle Groth Christensen.

Entreprenør type

Janni Kappel er 40 år og oprindelig uddannet markedsføringsøkonom i 2003, da hun boede i Thy. I 2005 flyttede hun og hendes mand Thor til Aarhus, og i 2011 rykkede de til Søften med familien, der i dag omfatter børnene Celina på 13, Alexander på 11 og Clara på 8.

»Jeg havde svært ved at falde til ro i Aarhus, hvorimod Søften og Hinnerup minder meget om Thy, hvor jeg kommer fra. Her hilser man på hinanden, når man går forbi nogle, man genkender uden at kende hinanden«.

I 2011 begyndte Janni at læse jura på Aarhus Universitet, efter hun havde læst HA Jur og taget en bachelor, alt imens hun arbejdede hos sin mand, der er selvstændig rådgivende ingeniør og partner i Vision+, der holder til i erhvervsparken i Søften.

Under jurastudiet fandt Janni hurtigt ud af, at hun helst ville beskæftige sig med erhvervsret, som hun gjorde hos Niels Søndergaard og fortsætter med i sit eget firma.

»Min mand er selvstændig, og min far har været selvstændig, og jeg er også selv en entreprenør type. Det giver en særlig følelse, som jeg og Helle selv lige har været igennem, når folk starter eget firma, som det er spændende og dejligt at være en del af.«


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.