Kommuneplan 21 sendt i høring

Byrådet opfordrer borgere og foreninger til at hjælpe med at beskrive kommunen og de enkelte lokalområder.

Artiklens øverste billede
Byrådet har netop sendt Kommuneplan21 i høring. Planen angiver blandt andet retningslinjerne for nye byggerier. Arkivfoto: Grethe Bo Madsen

Kommuneplanen er Byrådets drejebog for den fysiske udvikling af kommunen. Planen ser på hele kommunens byudvikling, infrastruktur, natur, landskab, grundvand og meget andet, og Kommuneplan21 er netop sendt i 11 ugers offentlig høring, fortæller Skanderborg Kommune.

»Målet med Kommuneplan21 er at skabe en bæredygtig og afbalanceret udvikling i hele vores kommune - så den er vigtig at forholde sig til som borger i kommunen. Vi håber, at mange vil læse forslaget og eventuelt sende et høringssvar. Det er en god mulighed for at påvirke den langsigtede udvikling i kommunen,« siger borgmester Frands Fischer.

Lokal hjælp til fortællingen

Kommuneplan 2021 har fokus på fortællinger. Byrådet har formuleret fortællinger for i alt 14 distrikter, der dækker hele kommunen – og derved også dækker Skanderborg Kommunes overordnede fortælling.

Fortællingerne om de enkelte distrikter bindes sammen af boligområderne, arbejdspladserne, skolerne, fritidstilbuddene, naturen, vejene, stierne og følelsen af at være en del af noget større. Fællesskabet, identiteten og tilhørsforholdet til lige præcis dét lokalområde, man bor i.

Fortællingen bygger på historien, men viser samtidig retning for udviklingen i de kommende år.

»Selv om fortællingen ”bare” er ord og ikke i sig selv ændrer på noget ude i virkeligheden, så rummer fortællingen den retning, vi ønsker, at den fremtidige udvikling skal bevæge sig i, og den er vigtig, fordi den kommer til at danne grundlag for en lang række beslutninger om udviklingen på den lange bane,« siger Frands Fischer.

Borgerne skal kunne genkende deres lokalområde i fortællingerne. Derfor er det Byrådets ønske, at lokalråd, borgerforeninger og alle med en interesse i den lokale udvikling vil byde ind med deres input, så fortællingerne kan afspejle det store lokalkendskab, der findes rundt omkring i hele kommunen.

Deltag digitalt

Der holdes digitalt borgermøde torsdag den 10. juni kl. 17-19.30. Fokus på borgermødet vil være kommuneplanens 14 distrikter, deres fortællinger og udviklingsmuligheder.

Målet med Kommuneplan21 er at skabe en bæredygtig og afbalanceret udvikling i hele vores kommune

Frands Fischer (S), borgmester

Samtidig bliver det muligt at deltage i byvandringer i kommunens fire største byer: Skanderborg, Galten-Skovby, Hørning og Ry.

Her vil det handle om at blive klogere på hvilke kvaliteter, der er vigtige at have fokus på, når byerne udvikles.

Vigtig for grundejere

Hvis du er grundejer i Skanderborg Kommune, skal du også være opmærksom på forslaget til Kommuneplan 2021.

En kommuneplan indeholder en lang række kommuneplanrammer og retningslinjer, som tilsammen angiver den fremtidige fysiske udvikling af kommunen, og som kan få betydning for de enkelte grundejere i fremtiden. Byrådet foreslår flere ændringer i den nye kommuneplan, og derfor opfordres alle grundejere til at orientere sig i forslaget til kommuneplanen.

Byrådet arbejder blandt andet med langsigtet byudvikling – også kaldet perspektivarealer – på en ny måde, ligesom der i den nye kommuneplan er lagt nye arealer ud til rekreative rammer og foretaget ændringer i kommuneplanrammerne for en række landsbyer.

Endelig omfatter Kommuneplan 21 en lang række retningslinjer med udpegninger af f.eks. skovrejsningsområder og områder med særlig naturværdi, som kan være relevante at forholde sig til som grundejer.

Kvalitet i by og på land

Udover en ny kommuneplan, som nu er i høring, arbejder Byrådet også på en selvstændig proces om kvalitet i byerne.

Inden året er omme sættes der fokus på kvalitet i landdistrikterne, i samspil med den Landdistriktspolitik, der er under udarbejdelse lige nu.

Der er fokus på at sikre kvalitet i udviklingen lokalt – uanset om det er i en midtby eller på landet.

Du kan finde hele kommuneplanen på Skanderborg Kommunes hjemmeside.

cns

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.