Kære venner, pas på, I ikke farer vild!

Artiklens øverste billede

Sådan står der på forsiden af den kalender, som mine kollegaer og jeg har fået af vores fagforening.

Det er ret så snedigt fundet på, synes jeg, for der er mange associationer forbundet med citatet fra Jakobs brev 1.16 og associationerne bliver ikke mindre af, at de er klistret på forsiden af en kalender.

Udefrakommende faktorer, andres bemærkninger og holdninger, såvel som vores egne personlige oplevelser, erfaringer og meninger, kan alle være med til lede os på vildspor eller vise os den rette vej.

Med jævne mellemrum møder jeg skønne mennesker som kærligt minder mig om, at jeg skal nyde den tid, jeg står midt i. Jeg er en fortravlet og forvirret småbørnsmor med fuldtidsjob, hvis hus roder og som nogle dage hænger i med det yderste af fingerspidserne og andre dage har overskud til både at hente børnene tidligt og hygge med hjemmebag.

Der er intet unikt over der, hvor jeg er i mit liv på nuværende tidspunkt, det minder til mistænkelighed om de fleste andre småbørnsforældres liv. Men der er heldigvis utrolig meget at være virkelig taknemmelig for, og det er godt at blive mindet om.

Jeg tager også mig selv i fra tid til anden at minde andre om, at de skal nyde der, hvor de er lige nu, for alting har en tid, og tiden har en tendens til at rende fra os. Det er en kliche at sige det, ikke desto mindre er det sandt. Man skal passe på, at man ikke farer vild, at man ikke glemmer at lytte til sig selv og se alle de små glæder, for pludselig står man måske og ser tilbage på en tid, der er gået, uden mulighed for at gøre andet end ærgre sig.

Det er nok en af de livslektier, som gennem generationer er blevet og fortsat bliver prædiket allermest både indenfor og i lige så høj grad udenfor kirken. Men det er også lettere sagt end gjort.

Teologen og filosoffen Søren Kierkegaard, citeres ofte for at have sagt ”Livet må forstås baglæns, men må leves forlæns.” Også på hans tid var man optaget af at gribe dagen og være til stede i de vigtige ting i livet. Der er altså ingen nyhedsværdi i dilemmaet, som vi af og til føler, vi står i, når vi oplever, at tiden render fra os. Vi skal leve her og nu, og vi skal blive klogere, imens.

Det sidste år har livet for mange været meget anderledes end vaneligt, måske det endda har føltes, som om det har været lidt i dvale, og nu skimter vi lys derude i horisonten.

Vi begynder langsomt at se, at kalenderen igen bliver fyldt med fritidsaktiviteter, sociale arrangementer og lignende. Sandsynligvis vil det være meget forskelligt fra person til person, hvordan vi går dette i møde. Nogle vil springe forårskåde afsted med lette trin, andre liste mere tøvende, men om vi gør det ene eller det andet, så skal vi huske at lytte til og møde hinanden med forståelse og overbærenhed. For på den måde hjælper vi hinanden med ikke at fare vild og i stedet leve her og nu.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.