Så mange biler har politiet allerede beslaglagt for vanvidskørsel

Artiklens øverste billede
En leaset Porsche er en af de biler, som er blevet beslaglagt, efter at en mand blev standset med 209 km/t. på Helsingørmotorvejen. Foto: Nordsjællands Politi

Beslaglagte biler hober sig op hos politiet, som siden 31. marts har kunnet fratage bilister deres biler, hvis de er blevet benyttet til vanvidskørsel.

På halvanden måned har politiet landet over beslaglagt 73 køretøjer med henblik på konfiskation. 26 af dem er beslaglagt i hovedstadens tre politikredse, Københavns, Nordsjællands og Vestegnen. Det oplyser Rigspolitiet til P4 København.

Vanvidskørsel dækker over kørsel med høj hastighed (f.eks. 101 km/t i byzone eller 181 km/t på landeveje eller 201 km/t på motorveje) eller spirituskørsel med en promille over 2,00 og særligt hensynsløs kørsel samt uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Det høje antal beslaglæggelser overrasker politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, Christian Berthelsen, som til P4 København siger, at han nok havde forventet beslaglæggelser, men ikke i det omfang, det er sket.

De beslaglagte biler bliver solgt videre på auktion, hvis en dommer godkender konfiskationen. Pengene fra salget går i statskassen.

jn

Læs også

Del artiklen