Corona: Økonomiudvalget indkaldt i Norddjurs

Ekstraordinært møde lørdag formiddag for at drøfte, om man skal iværksætte foranstaltninger mod stigende smittetal.

Artiklens øverste billede
Norddjurs Kommune har købt plads på infostanderne for at give god råd mod smittespredning - også på engelsk. Foto: Søren Andersen

Den store stigning i smittetallene, som man har set i Norddjurs Kommune de seneste dage, betyder nu, at politikerne i økonomiudvalget lørdag formiddag er indkaldt til et ekstraordinært møde for blandt andet at drøfte, om man skal iværksætte foranstaltninger mod coronasmitten.

»Vi har jo lige nu en incidens over 100, som er grænsen for, om en kommune må tage initiativer i håb om at reducere smitten, og derfor har jeg indkaldt økonomiudvalget,« siger borgmester Jan Petersen, (S).

Der er sammenhæng i nogle af de smitteudbrud, som vi har set på det seneste. Det gælder især i de største byer, Grenaa og Auning.

Jan Petersen, (S) Borgmester i Norddjurs

Politikerne skal lørdag se på forskellige vurderinger af den stigende smitte i kommunen - herunder om der er nogle sammenhænge.

Der er sammenhæng

»Uden at gå for meget i detaljer, kan jeg afsløre, at det er der. Der er sammenhæng i nogle af de smitteudbrud, som vi har set på det seneste. Det gælder især i de største byer, Grenaa og Auning,” siger Jan Petersen.

Han gik torsdag i medierne med et budskab til borgerne i Norddjurs om at passe på hinanden - først og fremmest ved at holde afstand, spritte af - og ikke mindst lade sig teste ofte.

Men fredag formiddag viste det sig at være en del sværere end ventet i hvert fald i kommunens største by Grenaa. Ved kviktestcentret i Pavillonen har der lang kø og lang ventetid - men man ikke kunne booke pcr-test i det tidligere Netto før tidligst mandag i næste uge.

Og det har vakt undren, at testcentret i Ørum var lukket fredag, når man nu fra kommunens side var gået ud med en opfordring om at lade sig teste.

Flere skal kunne testes

»Det er jo Region Midtjylland, der regulerer det, men jeg har gjort opmærksom på, at det er utilfredsstillende, at vi i en situation med stigende smitte står og mangler testkapacitet for vore borgere. Så jeg har bedt om, at vi vil have forøget mulighederne for at lade sig teste. Måske er problemet for regionen at skaffe tilstrækkeligt med podere, men det er jo ofte folks arbejdstid, der går til spilde, fordi de venter på at blive testet,« siger Jan Petersen.

Borgmesteren bekræfter, at det fortrinsvis er yngre, der leverer stigningen i smittetallene. Først og fremmest elever på skoler og uddannelsesinstitutioner.

Fredag viste det sig, at der de seneste syv dage er 66 smittede med corono i kommunen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.