4. klasserne tager skraldet

Der bliver stor fokus på at fjerne folks smidte mundbind fra naturen, når tre klasser fra Auning Skole tager arbejdshandskerne på.

Artiklens øverste billede
Fra venstre er det Zenia fra 4.a, Silas fra 4.b og Anna fra 4.b, som varmer op til d. 20. maj. Privatfoto

I Auning har man en fast tradition, hvert år i maj måned, nemlig at Borgerforeningen og dens medlemmer rykker ud med tænger, sække, handsker og trailere og gør Auning forårsklar med en oprydning af gader og veje.

I år har det desværre ikke været muligt, at afse tid til denne opgave, så derfor har 4. årgang på Auning skole, besluttet sig for, at gøre noget ved det.

Torsdag 20. maj er det nemlig 4. A, B og C, som rykker ud og rydder op i byen, og det er der faktisk flere årsager til.

I en tid med corona, nedlukninger og anderledes skoledage, opfordres skolerne til, at benytte sig af udendørs undervisning. Derfor vil oprydningen i byen også være relateret til flere skolefag.

Affald på skoleskemaet

Når der ryddes op vil eleverne, udover sække, tænger og handsker, være udstyrede med lister, hvorpå de skal lave statistikker over det de finder. Der vil være særligt fokus på mundbind, plastikhandsker, plastikflasker, cigaretskod, dåser, glas, jern og metal.

Alt noteres ned og noterne bruges efterfølgende til statistikker i matematik, ligesom der skal skrives om dagen i danskfaget. Selve opsamlingen og sorteringen er en naturlig del af natur/teknikfaget, så man også får den del med. Går man en tur rundt i byen kan man se masser af mundbind og plastik- handsker flyde på gaderne. Det er jo paradoksalt, for godt nok passer vi på os selv og hinanden, netop ved at benytte mundbind, men det gør skade på naturen, når de bliver smidt tilfældige steder, og det vil 4. klasserne gøre noget ved.Det skal der gøre noget ved.

Da Borgerforeningen desværre ikke rykker ud i år har de til gengæld tilbudt skolens 4. årgang kan låne deres grej på selve dagen.

Handelsudvalget sætter i øvrigt ekstra stor pris på børnenes indsats. Faktisk så stor, så de i frokostpausen byder børnene på hotdogs og sodavand, ligesom de har lovet eleverne et beløb per kilo affald, der indsamles.

Eleverne tager arbejdshandskerne på fra klokken 8 - 12.30 og satser på, at nå så meget af byen som muligt.

Her vil være fokus på midtbyen, banestien, Byparken og steder, hvor folk samles f.eks. busholdepladser, hvor der ofte ligger meget affald.

SC

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen