Holme Skole har landets dygtigste matematikhjerner

4.b har vundet matematikkonkurrencen Kænguruen

Artiklens øverste billede

4.b på Holme Skole har deltaget i den internationale matematikkonkurrence Kænguruen. Her dystede de individuelt i logisk tænkning og matematiske problemstillinger mod 567 klasser fra 166 skoler i Danmark. Det var de så dygtige til, at de indkasserede førstepladsen for 4. årgang på landsplan – altså må de være landets dygtigste matematikhjerner i aldersgruppen. Ud over diplomer, en nøglering og æren bestod præmien af 10 matematikspil til klassen, så de fortsat kan træne logikken.

På den internationale Kængurudag deltager cirka 6 millioner elever fra 75 lande i den internationale matematikkonkurrence Kænguruen. Konkurrencen består af små anderledes og udfordrende opgaver, og formålet er at styrke elevernes interesse for matematik og give dem lyst til at udforske matematiske problemstillinger. 4.b har Holme Skole deltog for første gang i år, men har stor erfaring med netop den slags opgaver, for matematiklærer Dorte Skanderby har fodret dem med de kringlede måder at tænke på, lige siden de gik i første klasse.

Frisk pust

»Vi har taget 2-3 kænguruopgaver hver gang, vi har haft matematik for at øve deres logiske tænkning. Opgaverne er en anderledes og lidt finurlig måde at tænke matematik i forhold til det, de møder i matematikbøgerne, hvor fokus i de yngste klasser mest er på algebra,« fortæller hun i en pressemeddelelse.

Dorte Skanderborg oplever, at der er rigtigt mange nye og svære matematiske fagområder, som eleverne skal lære i 4. klasse. Derfor har Kænguruen i år været et dejligt – og lidt anderledes afbræk – i alt det nye. Ligesom præmien på 10 gode matematikspil også kan byde på et frisk pust, når hovedet skal have pause fra hverdagsmatematikken.

»Det er en klasse, som er fantastisk dygtige til matematik – men den oplevelse har de ikke altid selv. Den her førsteplads viser dem måske, at der er noget om snakken,« siger en stolt matematiklærer.gs

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.