Coronahammeren bliver i skuffen

Politikerne i Norddjurs traf ikke beslutning om at iværksætte foranstaltninger mod coronasmitten.

Artiklens øverste billede
Borgmester Jan Petersen tog selv en pcr-test lørdag eftermiddag i Grenaa efter det ekstraordinære økonomiudvalgsmøde. Foto: Søren Andersen

Økonomiudvalget i Norddjurs Kommune var lørdag formiddag ekstraordinært indkaldt for at forholde sig til den bekymrende stigning i coronasmitten i kommunen, som risikerer en nedlukning, hvis der ikke kommer bedre styr på smittespredningen.

»Vi traf ingen beslutninger på mødet, men fik en orientering om de tiltag, der allerede er sat i værk. Lørdagens tal viser, at vi har set færre smittede pr. dag siden onsdag, men stadig en høj incidens. Populært sagt kan man sige, at vi indtil nu lader coronahammeren med skrappere restriktioner blive i skuffen indtil videre,« siger borgmester Jan Petersen, (S).

Skruet op

Borgmesteren fortæller, at der lørdag var skruet op for rundering i Grenaas gader, hvor der vejledes med gode råd om, hvordan coronasmitte kan reduceres ved at huske at holde afstand til andre, spritte af og lade sig teste ofte.

»Og så skrues der yderligere op for smitteopsporingen, hvor der etableres en tættere og hurtigere kontakt til hver enkelt smittede. Vi har især fokus på Grenaa, fordi det er her vi har set smitten stige mest. Fortrinsvis blandt yngre i skoler og uddannelsessteder. Vi har besluttet at lukke sprogskolen i Grenaa foreløbig til på mandag for at vurdere udviklingen her, for her er der set smittespredning og sproglige udfordringer med at forstå, hvad der skal til,« siger Jan Petersen.

Der er også øget opmærksomhed inden for idrætsområdet, hvor der nu er lukket op for mere træning og dermed kontakt mellem udøverne.

Knække kurven sammen

»Lad os nu vise, at vi sammen kan knække kurven igen,« lyder opfordringen fra borgmesteren.

Han glæder sig over, at der er blevet lyttet til ønskerne fra Norddjurs om at sætte større testkapacitet ind, så man kan undgå de lange køer især ved kviktesten i Pavillonen i Grenaa og ved bestilling af pcr-testen i det gamle Netto på Østerbrogade.

»Vi har set en uacceptabel lang ventetid og for få testtider, men jeg hører, at det er blevet bedre nu - og det skal det også blive,« siger Jan Petersen, der selv tog en pcr-test i Grenaa lørdag efter det ekstraordinære møde i økonomiudvalget.

»Det gik smertefrit. Ingen kø - sådan skal det være,» sagde Jan Petersen, da han kom ud efter endt test.

Lørdagens smittetal i Norddjurs: 197,2 (73) mod 151,3 (56) fredag. Positivprocenten er steget til 1,70 mod 1,35 fredag.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.