DMI: Vildt vejr på vej - risiko for skybrud og skypumpe

Meteorologerne spår vådt vejr søndag

Artiklens øverste billede
Foto: Adobe Stock

Det kan godt være, du skal overveje, hvordan du klæder dig, og om du skal have en paraply med, hvis du bevæger dig udenfor i dag.

I hvert fald spår Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, risiko for voldsomt vejr over det ganske danske land.

Meteorologerne forventer flere byger i dag, søndag, og nogle af dem kan blive så kraftige, at det nærmere sig skybrudsstatus, som er mere end 15mm regn på 30 minutter. Nogle af dem kan også indeholde hagl og torden.

Størst risiko for at blive ramt af byger er i løbet af eftermiddagstimerne, skriver DMI, der ikke kan spå om, hvor i landet de rammer.

»At forudsige præcist hvor de kraftigste byger vil komme, svarer billedligt til at skulle forudsige, hvor den næste boble i en gryde med kogende vand vil opstå. Dette er ikke muligt endnu,« skriver DMI.

Dagens vejrmelding bliver dog også med et lille twist, for de rolige vindforhold gør, at man visse steder i landet kan få en skypumpe at se.

»Det er en vejrsituation, hvor det kan betale sig at holde lidt ekstra øje med himlen. Skulle lokale skypumper opstå, vil de dog have en meget kort levetid, derfor er chancen for at se en som at lede efter en nål i en høstak. Skypumper er i øvrigt et farligt vejrfænomen, så man skal ikke komme for tæt på dem,« advarer DMI.

ddp

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen