Syddjurs Kommune leverer stor CO2-reduktion

I Syddjurs Kommune har energirenoveringer og sparetiltag igen givet et godt resultat på CO2 regnskabet.

Artiklens øverste billede
Solcellerne på Ebeltoft Rådhus og 5 skoler er fra 2014 og producerer omkring 180.000 kWh om året, hvilket svarer til det gennemsnitlige strømforbrug for 40 parcelhuse. Foto: Presse

Fra 2010 til 2020 har Syddjurs reduceret i alt 45 procent på energiforbrug og CO2-udledning for bygninger eller i gennemsnit 4,1 procent pr. år.

Syddjurs Kommune her dermed levet flot op sine forpligtelser som klimakommune under Danmarks Naturfredningsforening, hvor kommunen skal reducere energiforbrug og CO2-udledning med minimum 2 procent hvert år.

Kim Lykke Jensen, der er formand for udvalget for natur, teknik og miljø udtaler:

»De flotte resultater viser, at de investeringer vi gør, kommer hurtigt hjem ikke alene på driftsomkostninger, men også på mindre CO2-udledning. Det er flot, at vi med løbende investeringer har kunnet fastholde et højt niveau af reduktioner over mange år. Men der også behov for at udvide vores ambitioner. Vores kommende nye klimahandlingsplan skal danne grundlag for, at lave klimaaftaler for indsatsområder udenfor kommunens virksomhed, blandt andet energiforsyning, transport og landbrug, så vi kan nå de ambitiøse danske mål i 2030.«

Klimakommuneaftalen med Danmarks Naturfredningsforening ophører fra 2020 og overgår til de indsatser kommunen har formuleret i Klimahandlingsplan 2021-2024 på baggrund af nationale reduktionsmål. Samtidig er Syddjurs med i klimasamarbejdet DK2020, der skal løfte kommunernes klimaindsat på tværs.

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen