Gratis retshjælp åbner i Grenaa

Indbyggerne i Grenaa Kommune kan snart få gratis, professionel retshjælp, når Råd til Ret åbner i den sociale Café Grenaa. Bag initiativet står KFUM’s Sociale Arbejde, som med støtte fra Civilstyrelsen under Justitsministeriet vil skabe større retssikkerhed og lighed i samfundet.

»Vi oplever et stort udækket behov for retshjælp mange steder i Danmark. I KFUM’s Sociale Arbejde har vi til formål at skabe værdige kår for mennesker, bl.a. ved at mindske ulighed i samfundet. Derfor vil vi gerne være med til at sikre retshjælp og fremme retssikkerhed for alle mennesker i hele landet,« siger jurist og projektleder June Crondahl fra KFUM’s Sociale Arbejde.

KFUM’s Sociale Arbejde opretter derfor i sensommeren 10 nye juridiske rådgivninger landet over. I forvejen har organisationen i otte år drevet gratis retshjælp syv steder i Danmark under overskriften Råd til Ret.

Rådgiverne er alle jurister eller jura-studerende, som arbejder frivilligt. Til de nye rådgivninger søger KFUM’s Sociale Arbejde derfor interesserede frivillige, og én til tre lønnede jurister til opstart, drift og koordinering af retshjælpen.

Hvis du har brug for retshjælp eller er interesseret i at arbejde i Råd til Ret, kan du læse mere på hjemmesiden www.kfumsoc.dk/raadtilret.

Råd til Ret drives af KFUM’s Sociale Arbejde, som hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer, for eksempel ensomme, hjemløse, psykisk sårbare, mennesker i misbrug og fattigdom, sårbare familier og andre, som står udsat. Med 850 ansatte og 2.350 frivillige er KFUM’s Sociale Arbejde en af Danmarks største sociale diakonale organisationer med 160 institutioner og sociale tilbud.

sas

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.