Dobbelthjælp: Udsatte familier inviteres på middag i Aarhus

Artiklens øverste billede
Coca-Cola inviterer økonomisk trængte familier ud at spise på restauranter og caféer i Aarhus. Foto: Presse

Foranlediget af Coca-Cola i Danmark og i samarbejde med Carlsberg har The Coca-Cola Foundation doneret 555.000 tusind kroner til Mødrehjælpen – og dermed en aften i byen for op mod 500 familier. Hos Mødrehjælpen sætter man stor pris på donationen:

»Donationen fra Coca-Cola betyder, at udsatte familier kan få en oplevelse sammen, de ellers ikke ville have mulighed for at få. Tiden med corona har været hård for familierne, både økonomisk og mentalt. I lange perioder har børnene været sendt hjem fra skole og dagtilbud, og det har betydet ekstra udgifter til for eksempel internet, mad samt hverdagsaktiviteter. Mange af de her familier har slet ikke råd til at holde sommerferie, så en oplevelse som den her gør faktisk en kæmpe forskel for børnene og deres forældre,« siger Ninna Thomsen, Direktør i Mødrehjælpen.

Café i Aarhus

Familier har siden 18. maj kunnet ansøge om gavekort til en gratis servering hos udvalgte caféer eller restauranter i Aarhus. Café Ziggy er en af de restauranter i Aarhus, som inviterer Mødrehjælpens familier indenfor. Udover glæden ved at give en familie en hyggelig og velsmagende oplevelse, falder håndsrækningen fra Coca-Cola på et tørt sted efter en lang nedlukning:

»Det varmer mit hjerte at kunne give udsatte familier en oplevelse på vores café. Vi vil gøre vores bedste for at de her familier får mest muligt ud af oplevelsen hos os, for vi ved, at det ikke noget, de får lov til at prøve hver dag. Vi kommer nok til at kræse lidt ekstra om dem, det er der ingen tvivl om,« fortæller Jesper Stevn, der ejer Cafe Ziggy i Aarhus.

Ansøgningen til madbilletter sker som en del af ansøgningen til Mødrehjælpens feriehjælp, og man kan få op til fem billetter per familie.

Det er ikke første gang at Mødrehjælpen modtager en donation fra Coca-Cola. I to år har Coca-Cola’s julelastbil besøgt butikker rundt omkring i hele landet og givet familier en oplevelse samtidig med, at der blev samlet ind til julehjælp. Det gav mange hundrede familier mulighed for at holde en god juleaften.

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen