Nyt udrejsecenter: Her skal udviste kriminelle bo fremover

Artiklens øverste billede
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Et nyt udrejsecenter, som skal stå færdigt i 2022, bliver placeret ved Bagenkop på Langeland. Det oplyser udlændinge- og integrationsminister Matthias Tesfaye. ifølge Ritzau.

Udrejsecenteret får navnet Udrejsecenter Holmegaard, og det skal huse op til 130 enlige personer på tålt ophold og udvisningsdømte, kriminelle udlændinge, som på grund af risiko for forfølgelse i hjemlandet ikke kan hjemsendes.

Placeringen af det nye udrejsecenter skal være med til at løse den utryghed, som naboerne til Udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording i Midtjylland længe har oplevet.

»Beboerne omkring Kærhovedgård har været utrygge. Og jeg forstår godt, hvis de, der bor i Bagenkop, synes, at disse mennesker kommer for tæt på deres liv. Jeg vil ikke bilde folk ind, at der bliver mere trygt med det nye udrejsecenter. Men vi vil gøre, hvad vi kan ved at give politiet flere ressourcer,« siger Matthias Tesfaye til Ritzau.

Han forklarer videre, at seks betjente sættes af til at bemande det nye udrejsecenter døgnet rundt samtidig med, at Fyns Politi får øget bemanding til at håndtere den øgede utryghed i området.

Borgmester på Langeland, Tonni Hansen, er dog stærkt utilfreds med løsningen.

»Det er noget bras og en fuldstændig forkert placering. Det er ikke en klog beslutning, og ikke en beslutning jeg bakker op om. Man eksporterer problemerne direkte ned i et turistområde,« siger han til TV 2.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen