Hvem kan hjælpe med at realisere mølledrøm

Ikke overraskende havde Pøt Mølle engang sin egen mølle. I næsten 40 år har den dog været væk. Nu drømmer forpagter om en ny en af slagsen.

Artiklens øverste billede
Flemming Christiansen, forpagter af 'Restaurant Pøt Mølle, Frijsenborg Slotskro', drømmer om igen at få en mølle på stedet. Foto: CSJ

Besøger man ’Restaurant Pøt Mølle, Frijsenborg Slotskro’, ja, så ville det være nærliggende at tro, at man rent faktisk kan se en mølle, når nu det faktisk fremgår af stedets navn.

Sådan er der i hvert fald mange, som reagerer, fortæller stedets forpagter, Flemming Christiansen:

»Nærmest hver anden kunde spørger: ’Jamen hvor er så den mølle?’ Og så må jeg jo forklare dem, at den er her slet ikke,« siger han.

Men det kunne forpagteren godt tænke sig at lave om på.

»Nu hedder det jo Pøt MØLLE, så selvfølgelig skal der da være en mølle. Det har der jo været engang, så det er da synd at den ikke er her i dag,« siger Flemming Christiansen, som dog ikke lige selv har »en million til leg,« som han udtrykker det - og desuden heller ikke ved, hvor han overhovedet skal begynde med sådan en opgave.

»Jeg er jo bare kok,« siger han med et smil.

Derfor håber han på hjælp fra lokalområdet, dels til fondsansøgninger, dels måske byggehjælp:

»Jeg har ikke selv forstand på de ting. Hvem skal man have fat i? Hvilke tilladelser skal indhentes? Hvordan laver man en god fondsansøgning? Måske er der nogen, som kunne have lyst til at hjælpe med det her i deres fritid. Måske kunne nogle pensionerede tømrere tænke sig at kaste sig over projektet. Man må i hvert fald gerne henvende sig,«

Drømmen er, at det skal være en fungerende mølle, som kan lave strøm til restauranten.

»Det passer jo også fint ind i tiden med grøn energi. Hvorfor ikke udnytte de millioner liter vand, som løber igennem lige udenfor,« siger restauratøren, som har fået oplyst, at den gamle mølle blev pillet ned i 1982, da den løb løbsk.

Sådan så møllen ud på Pøt Mølle, før den altså blev fjernet - efter Flemming Christiansens oplysninger - tilbage i 1982, da den løb løbsk. Privatfoto

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen