Norddjurs glider ned på coronalisten

Smittetallene falder efter flere dages stigning og risiko for nedlukning.

Artiklens øverste billede
Borgmester Jan Petersen fortæller, at der i næste uge åbner endnu et testcenter i Grenaa - i Fuglevænget, hvor der bor mange af anden etnisk herkomst end dansk. Foto: Søren Andersen

Pyha - bliver der sikkert sagt rundt omkring i Norddjurs.

Da Statens Serum Institut onsdag klokken 14 offentliggjorde de aktuelle coronasmittetal, viste der sig et fald i de lokale tal, så kommunen ikke længere indtager den kedelige førsteplads over kommuner med mest smitte.

Den har Frederiksberg overtaget - med Ishøj nummer to og Norddjurs som nummer tre.

Udskyd måske nogle af de sociale arrangementer til senere, også selvom det er svært.

Jan Petersen, (S) Borgmester i Norddjurs

Men på tærsklen til den næste fase i genåbningen er smittetallene i Norddjurs stadig på et højt niveau. En række initiativer er sat i gang for at vende udviklingen, og borgmester Jan Petersen, (S) opfordrer til fortsat fælles indsats for at knække kurven.

Faldende tal

Onsdag 19. maj er smittetallene i Norddjurs på 227 pr. 100.000 borgere og med ni nye tilfælde det seneste døgn. Den testkorrigerede incidens, hvor der er renset for øget testaktivitet, og som er det tal, modellen for automatiske nedlukninger beregnes på baggrund af, er i Norddjurs onsdag på 182,12.

Den testkorrigerede incidens i går tirsdag 18. maj var på 199, så onsdagens tal viser et aktuelt fald. Grænsen for en automatisk kommune-nedlukning er 250 i korrigeret incidens.

Om de høje smittetal i Norddjurs udtaler borgmester Jan Petersen, (S), i en pressemeddelelse: »Samfundet er åbnet yderligere, og med det kommer flere sociale kontakter og møder mellem mennesker. Anbefalingerne om hygiejne, afspritning og afstand er derfor vigtigere end nogensinde. Selvom tallene i dag onsdag viser et lille - og glædeligt - fald, er der fortsat risiko for en nedlukning. Isolation og samarbejde med smitteopsporingen er væsentligt, så vi fastholder snoren i smittekæderne og får dem brudt. Mange lader sig teste, og det er rigtig godt. Jeg oplever en høj grad af ansvarlighed blandt borgere, virksomheder, foreninger og medarbejdere. Det skal vi holde fast i, så vi gennem fælles hjælp kan vende udviklingen. Udskyd måske nogle af de sociale arrangementer til senere, også selvom det er svært.«

Ekstra testcenter

Der ses aktuelt mange smittede blandt unge og blandt borgere med anden etnisk baggrund. Borgmesteren siger i den forbindelse: »I unge har generelt været rigtig gode til at passe på i mere end et år, og jeg ved, at den her situation er træls. Foråret er her og find derfor sammen på en corona-sikker måde, gerne udendørs og med afstand. Også borgere med anden etnisk baggrund vil jeg opfordre til at gøre en ekstra indsats sammen med boligforening og kommune, så vi får brudt de smittekæder, som vi har identificeret. Sammen med regionen oprettes et ekstra testcenter mandag 24. maj ved Fuglevænget i Grenaa, så vi kan løse denne opgave sammen.«

Der er iværksat flere initiativer blandt andet med informationsmateriale på flere sprog og opsøgende arbejde i udvalgte boligområder.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.