Rådmand Skive håber på mange kandidater til Ældrerådsvalg

Fristen for at stille op til Ældrerådsvalget er 7. juni.

Artiklens øverste billede
Jette Skive. Arkivfoto: Danni Paulsen

Det er ikke kun kommunal- og regionsvalget, som borgerne i Aarhus Kommune skal tage stilling til i 2021. Der er også valg til Ældrerådet.

Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg står sammen med det nuværende Ældreråd for afholdelse af valget. Forberedelserne til valget er godt i gang, og kandidater til valget har nu mulighed for at melde sig. Eneste krav er, at man er fyldt mindst 60 år på den sidste dag for valget, at man bor i Aarhus Kommune, og at man kan finde mindst 10 vælgere, som støtter ens kandidatur. Sidste frist for at stille op er mandag 7. juni.

Sundhed- og omsorgsrådmand, Jette Skive (DF), håber, at mange kandidater stiller op til det forestående valg:

»Ældrerådet er måske lidt en overset størrelse. Men i mine snart otte år som rådmand har jeg haft stor glæde af et godt samarbejde med kommunens Ældreråd. De bidrager konstruktivt til debatten på ældreområdet og er med til at påvirke byrådet,« siger hun og fortsætter:

Ældrerådet er måske lidt en overset størrelse. Men i mine snart otte år som rådmand har jeg haft stor glæde af et godt samarbejde med kommunens Ældreråd. De bidrager konstruktivt til debatten på ældreområdet og er med til at påvirke byrådet

Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg

»Ældrerådet taler de ældres sag, og jeg håber, at vi til efterårets valg ser rigtig mange over 60 år, som vil kæmpe for en plads i Ældrerådet, og som vil være med til at præge ældreområdet de kommende fire år. Jo flere, der melder sig, jo mere engagement om Ældrerådet, skaber det. Det giver Ældrerådets arbejde større legitimitet over for byrådet, så jeg kan kun opfordre folk til at melde sig,« siger hun i en pressemeddelelse:

Ældrerådets formand i Aarhus Kommune, Jan Radzewicz, håber på et bredt kandidatfelt:

»Når et folkevalgt ældreråd tages med på råd, får kommunen vigtig viden om, hvilken virkning de kommunale initiativer har for ældre borgeres livsbetingelser. Det styrker nærdemokratiet og gør, at flere ældre borgere føler sig hørt og inddraget. Det er derfor i alles interesse, at Ældrerådet har et solidt mandat og afspejler borgerne i Aarhus bedst muligt. Jeg håber derfor på at se mange kandidater med forskellige baggrunde. Alle ældre kan bidrage til Ældrerådets vigtige arbejde,« siger han.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.