Skolelivet vender tilbage på Syddjurs Friskole
Fællesskab og relationer er på skemaet for eleverne efter måneder bag hver sin skærm

Efter adskillige måneders hjemmeundervisning alene foran skærmen er de ældste skoleelever fra 5. – 9. klasse vendt tilbage til den fysiske skolegang. På Syddjurs Friskole har det ikke blot betydet en tilbagevenden til undervisning på skolen, men også en øget indsats for at genopbygge sociale relationer og styrke fællesskabet i klasserne. Det krævede, at der blev sat leg og teamwork på skemaet, lyder det i en pressemeddelelse fra skolen.
Fællesskab og relationer er nogle af nøgleordene i dagligdagen på Syddjurs Friskole.
»Før Corona-tiden har elever og lærere været vant til at arbejde på tværs af klasser, alder, fag og færdigheder,« fortæller skolens leder Else Marie Hansen, og hun fortsætter: »Ikke bare i traditionelle skemasammenhænge, men også i forskellige emneuger på tværs af klasserne, i naturfaglige projektarbejder, når vi sammen skaber vores store årlige teateropsætning og ikke mindst på den årlige fælles lejrtur for hele skolen. Alt dette har jo være på stand by og nu da klasserne må mødes fysisk igen, har vi valgt at gøre en ekstra indsats for at hjælpe eleverne med at finde hinanden igen.«
Nu da klasserne må mødes fysisk igen, har vi valgt at gøre en ekstra indsats for at hjælpe eleverne med at finde hinanden igen.
Teambuilding
Derfor allierede Syddjurs Friskole sig med Naturcenter Karpenhøj for at sætte teambuilding, leg og fællesskab på skemaet og sendte samtlige klasser fra 0. til 9. ud i naturen for at have det sjovt sammen. Med afsæt i klassiske, ’gammeldags’ lege blev eleverne udfordret på forskellige niveauer alt efter klassetrin. Det gjaldt om at deltage aktivt, give los og tilføre energi, hvilket særligt var udfordrende for de ældste, mens de yngste blandt andet fik øvelse i at sætte fællesskabet i centrum.
»På Syddjurs Friskole er fællesskabet én af grundpillerne – både mellem eleverne i de enkelte klasser og på tværs af årgange,« fortæller Else Marie Hansen.
»Efter måneder foran hver sin skærm fik børnene med dagene på Karpenhøj mulighed for at lege sig tilbage til nærværet og fællesskabet. Og det kan vi se, gjorde noget rigtigt godt for eleverne og samværet i klasserne,« konstaterer en tilfreds skoleleder.
gs