Rund fødselsdag på Skovstjernen i Grenaa

Botilbuddet Skovstjernen i Grenaa kunne i starten af maj fejre sin første runde fødselsdag. 10 år er det blevet til i smukke omgivelser midt i naturen og tæt på by og hav.

Artiklens øverste billede

Mandag 2. maj 2011 var en travl dag på Skovstjernen i Grenaa. Det var nemlig på denne dag, at botilbuddet for første gang slog dørene op for stedets nye beboere. Flyttebil efter flyttebil rullede ind over pladsen foran Skovstjernen, hvor brolæggere stadig gik og lagde fliser. En mand var i gang med at rejse flagstangen, så flaget kunne hejses og markere den store dag.

Spændte borgere havde travlt med at bære kasser ind og indrette deres lejligheder med hjælp fra forældre og pårørende. Der skulle hænges billeder og hylder på væggene, og en handyman kom i farten til at bore ind i en vandledning, så det sprøjtede ud med vand.

Fremtidsværksted

Beboerne havde ikke kun frihed til at indrette deres egne lejligheder. De havde også været med til at præge de rammer, som de flyttede ind i. Inden byggeriet blev påbegyndt, blev der afholdt et fremtidsværksted, hvor borgere, pårørende og kommunens medarbejdere kunne komme med deres drømme og ideer til, hvordan byggeriet skulle se ud. De mange ideer blev vakt til live af en ung arkitekt, som var tidligere spejder, og derfor også meget optaget af, hvordan byggeriet skulle åbne op og indfange den omkring-liggende natur. Hun tegnede først husene hver for sig og forbandt dem efterfølgende med en gang for at understrege fællesskabet og gøre det nemt for beboerne at have kontakt med hinanden på tværs. Designet har beboerne stor glæde af den dag i dag, hvor alle lejligheder har egen udgang til terrasse og natur, lige-som der er etableret store fællesarealer både ude og inde.

Det var også på fremtidsværkstedet, at botilbuddet fik sit navn. Der blev gennemført en navnekonkurrence, hvor det - meget passende – blev ’Skovstjernen’, der løb med sejren.

Fødselsdag

Nu har Skovstjernen dannet ramme om både beboere og medarbejdere i 10 år. Det blev fejret på en søndag med lagkage, sang, dans og højt humør. Flaget var endnu engang røget til tops i flagstangen og under det holdt Skovstjernens leder, Mikael Eggert Jørgensen, en tale. I talen understregede han, at:

»Det vigtigste er – dengang som nu – at alle beboere, som bor på Skovstjernen, er glade for at bo her. At I trives, og har det godt, og I kan deltage i gode fællesskaber og sociale aktiviteter, ligesom i dag.« Han ønskede i samme forbindelse, at livet på Skovstjernen måtte fortsætte med samme glæde og gejst, som har kendetegnet hverdagen i de forgangne 10 år.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.