Borgermøde: Ryomgård borgere - det er nu!

Ryomgård Distriktsråd holder onsdag 2. juni borgermøde med trafiksikkerhed i midtbyen på dagsordenen

Artiklens øverste billede

Ryomgård Distriktsråd inviterer til borgermøde om forbedring trafiksikkerheden på Vestergade i Ryomgård. Det foregår på Posthuset onsdag 2. juni kl. 19, hvor den nye leder at Syddjurs Kommunes Mobilitetsafdeling Paw Fjordside Nielsen vil komme med et oplæg til debat.

Vi møder naturligvis ikke frem med et færdigt forslag, da vi og Mobilitetsafdelingen med mødet gerne vil give borgerne mulighed for at komme med eventuelle forslag og idéer som inspiration, inden projekteringen sættes i gang.

Kirting Olesen, distriktsrådets formand

Allerede i 2019 rettede Distriktsrådet henvendelse til Udvalget for Teknik og Miljø om sagen. Det skete i forlængelse af, at kommunen har besluttet at lede den sydfra kommende tunge trafik mod Pindstrup gennem Ryomgård. Det skete for at aflaste den smalle vej mellem Thorsager og Pindstrup.

Skolebørn og fodgængere

Det gav anledning til mange henvendelser fra bekymrede borgere, der anser en forøgelse af den tunge trafik som en fare for trafiksikkerheden. Det skal ses i lyst af, at der i forvejen er meget tæt trafik gennem byen, og at mange skolebørn dagligt skal passere Vestergade, ligesom der er krydsende fodgængertrafik mellem 2 supermarkeder, der ligger lige overfor hinanden.

»Distriktsrådet har naturligvis forståelse for, at der også skal være plads til erhvervslivets tunge køretøjer, og at disse hører hjemme på de større veje. Men vi er bekymrede for, at mere tung trafik og at mange bilister ikke overholder hastighedsgrænserne kan give alvorlige trafikmæssige udfordringer, som bør løses,« siger Distriktsrådets formand Kirting Olesen i en pressemeddelelse.

Foreløbig har Udvalget for Natur, Teknik og Miljø prioriteret 250.000 kroner til forbedringer, men af forskellige grunde er projekteringen ikke blevet påbegyndt.

»Distriktsrådet lægger vægt på, at der fortsat vil kunne sikres en smidig afvikling af trafikken i Vestergade, men vi møder naturligvis ikke frem med et færdigt forslag, da vi og Mobilitetsafdelingen med mødet gerne vil give borgerne mulighed for at komme med eventuelle forslag og idéer som inspiration, inden projekteringen sættes i gang,« understreger Kirting Olesen.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.