Over 1.000 kviktest om dagen i Hinnerup

Der er tryk på kvikteststedet i Hinnerup - men man har andre muligheder for at blive coronatestet i Favrskov og omegn

Artiklens øverste billede
Folk står i kø for at få en kviktest i Rønbæk Idrætscenter. Foto: Jeppe Rafn

Danskerne bliver coronatestet på livet løs i disse uger, hvor man med et gyldigt coronapas i hånden kan gå i fitnesscenteret, i biografen, ud at spise og til fodboldkampe med mere.

Det gælder også i Favrskov Kommune, hvor man kan blive PCR-testet med tidsbestilling (halspodning) i Hammel og Hadsten og kviktestet (næsepodning) uden tidsbestilling i Hinnerup, Laurbjerg, Thorsø og Ulstrup. Det klart største af kvikteststederne er Rønbæk Idrætscenter i Hinnerup, hvor man er oppe på at teste godt 1.000 personer om dagen, fortæller kommunaldirektør Jan Kallestrup.

Hvis man er en smule ivrig efter at blive testet, er der ikke langt til alternativer udenfor Favrskov

Jan Kallestrup, kommunaldirektør, Favrskov Kommune

»Der er kø om morgenen og kommer rigtig mange om eftermiddagen, og vi har været oppe på to timers ventetid. Det er for lang tid, men der vil altid være spidsbelastninger, og generelt går det rigtig fint, synes jeg, og vi forsøger hele tiden at korrigere testkapaciteten,« siger Jan Kallestrup, der har et ugentligt møde med regionen, der selv står for PCR-test, og Falck, som regionen har hyret til kviktest.

Op til weekenden

Der er særligt tryk på kvikteststederne torsdag og fredag, hvorefter man med et negativt svar kan få adgang til at gå ud at spise eller i biografen i weekenden, da coronapasset er gyldigt i tre døgn fra testtidspunktet.

I den henseende er det en fordel at blive kviktestet, hvor man får svaret kort tid efter testen i modsætning til PCR-test, hvor der typisk går et døgns tid fra test til svar, og dermed er coronapasset kun gyldigt i to døgn.

Testcentret i Hinnerup er åbent alle ugens dage, mens kvikteststederne i Laurbjerg, Thorsø og Ulstrup er åbent to dage om ugen og har færre spor. Laurbjerg og Thorsø kan teste 500 om ugen, og Ulstrup kan teste 400, så den samlede kviktestkapacitet i kommunen nærmer sig 10.000 om ugen.

Derudover bliver der i denne tid også PCR-testet op mod 10.000 Favrskov-borgere om ugen, hvilket givetvis dækker over et noget højere antal test, da ugetallene fra SSI er opgjort på antal personer og ikke antal test.

Derforuden tester kommunen selv på skoler og i dagtilbud.

Mange muligheder

Favrskov Kommune har tidligere påpeget, at borgere i Thorsø og Ulstrup med fordel kan tage til Bjerringbro, hvor man alle ugens dage både kan blive PCR-testet og kviktestet.

Kommunaldirektøren påpeger ligeledes, at der rundt omkring i Favrskov ikke er langt til teststederne i Aarhus, Randers og Silkeborg, som man kan benytte sig af.

»Hvis man er en smule ivrig efter at blive testet, er der ikke langt til alternativer udenfor Favrskov,« siger Jan Kallestrup.

Coronakontakten

Favrskov har sit eget særlige tilbud, coronakontakten, rettet mod ældre, der kan ringe ind og stille spørgsmål om testning og vaccination med mere. Coronakontakten bliver lukket ved udgangen af maj, fordi der ikke længere er det samme behov.

»Tidligere var der stor usikkerhed, og vi har betjent de ældre borgere på en god personlig måde. Vi havde to medarbejdere på fuld tid til at tage mod opkald, men nu får vi kun ganske få henvendelser,« fortæller kommunaldirektør Jan Kallestrup.

Kommunen deltager fremover i en fælles digital hotline, hvor man kan henvende sig med spørgsmål angående covid-19.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.