Kløvedal skal lokke folk i Kattegatcentret igen

Sønnen Asbjørn åbnede udstilling om sin far, globetrotteren Troels Kløvedal.

Artiklens øverste billede
Frederik Toftgaard, der har været med til at opbygge udstillingen i Kattegatcentret viser her, hvordan man udnytter Oceanariet til at give et bud på udsigten fra Nordkaperen, hvor Asbjørn Kløvedal har været skipper inden han startede uddannelse som maskinmester i Aarhus. Foto: Søren Andersen

Udstillingen om Troels Kløvedal ”Frihedens Værksted – Eventyr til søs”, som ved tidligere opsætninger har fået mange rosende ord med på vejen, kan nu opleves i Kattegatcentret i en fornyet version. I udstillingen kan man blandt andet. sætte kursen på Nordkaperen og drage på sin egen eventyrrejse helt i Troels Kløvedals ånd.

Udstillingen er for de rejsehigende og eventyrlystne – børn som voksne. Her kan man stemple ind på Nordkaperen og drage på sin helt egen eventyrrejse i Troels Kløvedals ånd.

Karsten Bjerrum Nielsen, direktør i Kattegatcentret


Kattegatcentret kunne fredag før pinse igen slå dørene op for gæster efter længere tids covid-19-nedlukning - og samtidig åbne udstillingen om Troels Kløvedal ”Frihedens Værksted – Eventyr til søs”.

Sønnen åbnede

Åbningen blev foretaget af Troels Kløvedals yngste søn, Asbjørn Kløvedal, og som tidligere student fra Grenaa Gymnasium, djurslænding fra fødslen, opvækst i Gravlev og senere skipper på Nordkaperen, var Asbjørn den oplagte mand til at åbne udstillingen. Han læser nu til maskinmester i Aarhus.

Udstillingen er en fornyet version af den anmelderroste udstilling, som tidligere har været vist på M/S Museet for Søfart i Helsingør og Naturhistorisk Museum i Aarhus. Udstillingen er støttet af Nordea-fonden.

Nu er tiden så kommet til Kattegatcentret i Grenaa, hvor børn og barnlige sjæle, udover at få indblik i Kløvedals spændende liv på havet, kan drage på deres helt egen eventyrrejse i Troels Kløvedals ånd.

Kattegatcentret har bearbejdet den oprindelige udstilling, så den nu er målrettet børnefamilier og indeholder flere involverende aktiviteter.

Kløvedal og Kattegatcentret

Forfatteren, eventyreren og historiefortælleren Troels Kløvedal boede i mange år på Djursland sammen med familien, og der er da også en særlig forbindelse til Kattegatcentret.

»Troels Kløvedal boede på Djursland, og hans fascination af havet og ikke mindst beskyttelse af havmiljøet er noget, der også ligger os meget på sinde. Troels var desuden engang en del af Kattegatcentrets Repræsentantskab, og i den forbindelse har vi fundet et sjovt brev frem fra Troels til Kattegatcentrets daværende direktør. Brevet er sendt fra Nordkaperen, og det brev kan man selvfølgelig også se i udstillingen,« fortæller Karsten Bjerrum Nielsen, som er nyudnævnt direktør i Kattegatcentret.

For de eventyrlystne

Vi har alle i det seneste år under covid-19 måttet se langt efter de store rejseeventyr, men i den nye udstilling får man en kærkommen mulighed for at drømme sig til fjerne himmelstrøg.

Livet er vidunderligt, fordi man kan bruge det til lige det, man drømmer om, og hver morgen er en stor, dejlig oplevelse.

Troels Kløvedal

»Udstillingen er for de rejsehigende og eventyrlystne – børn som voksne. Her kan man stemple ind på Nordkaperen og drage på sin helt egen eventyrrejse i Troels Kløvedals ånd. Til lyden af fascinerende rejsefortællinger i drømmenes, videnskabens og civilisationens tegn kan man opleve det eventyrlige liv på og i havet i Østjyllands største akvarium, Oceanariet,” fortæller Karsten Bjerrum Nielsen.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.