Kyst- og Fjordcentret får ny aftale med kommunen

Centeret spiller vigtig rolle i turismestrategien i fjordlanskabet.

Artiklens øverste billede
Kyst- og Fjordcentret udgør en vigtig del af formidlingen af naturen omkring Randers Fjord og Norddjurs' kyster. Her er det afviklingen af Fjordens Dag. Foto: Kyst- og Fjordcentret.

Kyst- og Fjordcentret ved Voer udgør en vigtig del af Norddjurs Kommunes naturformidling i omkring både Randers Fjord og langs kommunens nordkyst.

Det arbejde honoreres med en ny aftale, der sikrer Kyst- og Fjordcentret et økonomisk tilskud på knap to millioner kroner.

Det er Kultur- og Fritidsudvalget, der har godkendt den nye aftale, som er en opdatering og videreudvikling af tidligere driftsaftaler.

I aftalen lægges der op til, at Kyst- og Fjordcentret skal fokuseres sin indsats på følgende fremme forståelsen og indsigten i brugen af naturen, herunder specielt Randers Fjord og kysten af Djursland.

Vigtig for Norddjurs

Målet med det er, at synliggøre områdets værdier overfor lokalsamfundet og turisterne samt fremme informationen og naturformidlingen om området og på den måde understøtte den lokale turisme og oplevelserne i området. Desuden skal Kyst- og Fjordcentret fortsætte med at udvikle oplevelser langs fjorden og kysten samt markedsføring og branding af Naturpark Randers Fjord.

Det er derfor også en glad leder af Kyst- og Fjordcentret, Carsten Enemark, der ser frem til den nye aftale.

»Vi er glade for at der er kommet en ny aftale på plads. Vi ser frem til fortsat at have fokus på natur og friluftsliv i en blå og grøn kommune. Der ligger så mange spændende opgaver foran os, og Norddjurs byder på rig og afvekslende natur,« siger Carsten Enemark.

Ud over selve centret i Voer har Kyst- og Fjordcentret en række konkrete fysiske lokaliteter, som de driver for Norddjurs Kommune. Det er blandt andet Grenaa Naturskole, Bønnerup marina og Blå Flag stationen i Fjellerup.

På disse lokaliteter forpligter Kyst- og Fjordcentret sig ligeledes til at stå for at gennemføre og udvikle aktiviteter over for turister og borgere indenfor natur- og kulturhistoriske temaer i kommunen.

Hjælper skoler

Centret skal desuden indgå i udviklingsprojekter med relevante partnere, herunder blandt andre Norddjurs Kommune og VisitAarhus med flere.

Kyst- og Fjordcentret spiller desuden en vigtig rolle i at gennemføre naturformidlingsaktiviteter, der retter sig særligt mod børn og unge, herunder også via Norddjurs Kommunes skoletjeneste og udvikle og gennemføre aktiviteter i relation til natur og turisme.SC

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen