Countrystjerne spillede corona-ensomheden væk i lokale stuer

Artiklens øverste billede
Ester Brohus spiller for Bjørn Christensen og hans besøgsven i seks år, Henning Studstrup, i Ørsted. Privatfoto

Hvad med at få country-sangeren, Ester Brohus eller sønderjyske Rikke Thomsen ind i din egen stue og synge og spille for dig? Helt gratis. Det har fem mennesker oplevet i Ørsted-området.

Vi fik tilbuddet og slog til med det samme.

Jane Hansen, Røde Kors besøgstjeneste

De har ellers ”kun” haft besøg af deres besøgsvenner fra Røde Kors, indtil Corona’en satte en stopper for det. Men nu er besøgstjenesten genstartet med fuld musik.

Det er ROSA, Dansk Rock Samråd, der står bag disse usædvanlige arrangementer, der betales af Statens Kunstfond og Region Midtjylland med 600.000 kroner, og det initiativ bliver der sat pris på i den lokale Røde Kors besøgstjeneste, fortæller leder Jane Hansen.

Stor succes

»Vi fik tilbuddet og slog til med det samme. Det siger den lokale leder af Røde Kors’ besøgstjeneste, Jane Hansen, Ørsted. Og det har været en stor succes hos i alt fem mennesker, som med begejstring har taget imod live-musikken i deres egen stue. Det er samtidig en rigtig fin måde at genstarte besøgstjenesten på, nu hvor samfundet åbner mere og mere. Vores besøgsvenner har jo i lang tid ikke kunnet besøge deres venner i deres eget hjem,« siger Jane Hansen i en pressemeddelelse.

Hun tilføjer, at der er plads til flere i besøgstjenesten i Røde Kors. Både mennesker, der er interesserede i at få besøg og kommende besøgsvenner, kan henvende sig på telefon 20 96 53 12 eller i Røde Kors-butikken i Allingåbro

Ester Brohus til stue-koncert

Den 82-årige Bjørn Christensen i Ørsted er en af dem, der har fået glæde af intime koncerter i eget hjem. Han har haft besøg af Ester Brohus, og ud dover selve musikken fik de sig en god snak om blandt andet hendes koncerter i en række fængsler.

»Ester Brohus var rigtig god til at komme i kontakt med Bjørn. Han er jo kendt i bybilledet i Ørsted og er velorienteret. Ikke mindst om kroen og idrætsforeningen. Og så har han rejst meget i udlandet i 35 år. Jeg besøger ham en gang om ugen. Så udveksler vi nyheder, som han gerne har flest af,« fortæller Bjørn Christensens besøgsven gennem seks år, Henning Studstrup.

Også i Allingåbro var der musikalsk besøg

Her fik 94-årige Astrid Pedersen besøg af sangeren Rikke Thomsen.

Astrid Pedersen har boet i sit fødehjem i 52 år, og i stuen blev der også snakket om mange forskellige ting. Bl.a., at Rikke Thomsen for et par år siden udgav en cd med sønderjyske sange. cd’en har gjort, at hun nu kan leve af sin musik med 150 koncerter på to år.

Inden hun spillede to steder i Allingåbro, spillede hun koncerter i Aalborg, Viborg og Fredericia og fortsatte til Silkeborg, Århus og København.

40 lokale koncerter

Det er Anders Ovesen, projekt- og produktionsleder i Dansk Rock Samråd i Aarhus, der har planlagt i alt 100 koncerter landet over med professionelle musikere i lige så mange hjem. 40 af dem er nu gennemført – heraf fem i Allingåbro, Vivild, Lystrup og Ørsted. De resterende 60 over hele landet følger efter sommerferien.

»Musikerne er ikke kun udvalgt efter deres høje musikalske standard, men også for deres evner til at komme i tæt kontakt med de mennesker, de besøger. Det er meget vigtigt. Vi ved, at musik skaber glæde, men vi har ingen dokumentation for det, siger han. Det regner vi med at få nu. Antropologer fra Aarhus Universitet vil nemlig undersøge det nærmere, når vi er færdige med de 100 koncerter, oplyser Anders Ovesen.

SC

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.