Pædagogisk ledet legeplads på vej på Aarhus Ø

Mellem by, skov og hav får Aarhus Ø snart en ny pædagogisk ledet legeplads med inddragelse og medborgerskab i sit DNA. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklens øverste billede
Legepladsen skal være en oase for familie på og omkring Aarhus Ø, mener rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom. Foto: Presse

Ambitionen med den nye legeplads er, at den bliver et samlingssted for områdets børn og unge i aldersgruppen 10 til 17 år – men også for borgere i andre aldre, der bruger og bor i den nye bydel. Alle er velkommen til at komme med idéer og sætte deres præg på stedet i tilblivelsen – lige fra børnene og de unge selv til erhvervsliv, frivillige, foreninger og ildsjæle.

Vores fælles mål er at skabe et fedt miljø, der er mangfoldigt, stemningsfuldt og spændende for børnene og de unge.

Jette Dahl, fritids- og ungdomsskoleleder for UngiAarhus ØST

»Legepladsen skal være en oase for familier på og omkring bydelen – men også for den kommende skole, som på sigt kan bruge legepladsen til kreativ og nytænkende undervisning under åben himmel. Vores pædagogisk ledede legepladser er værdifulde samlingssteder for børn og voksne på tværs af Aarhus – og gode eksempler på, hvordan det kommer vores lokalsamfund til gavn, at vi tænker byrum, skoler og fritidsaktiviteter sammen,« siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Kajak, dykning, BMX og basket er bare nogle af de aktiviteter til både vands og lands, som børn og unge kvit og frit kan prøve kræfter med på den nye legeplads, der allerede kommer i brug til fede sommerferieaktiviteter i år. Legepladsen vil være bemandet med pædagogisk personale i udvalgte tidsrum – men vil også være åben for alle hele de tidsrum, hvor der ikke er personale til stede.

»Vores fælles mål er at skabe et fedt miljø, der er mangfoldigt, stemningsfuldt og spændende for børnene og de unge. Derfor er det helt afgørende, at vi inddrager alle, der vil bidrage med deres input, idéer og erfaringer,« siger Jette Dahl, fritids- og ungdomsskoleleder for UngiAarhus ØST, der glæder sig over, at vandaktiviteter i Ungdomsskoleregi også kommer til at være en del af planen.

Stedet på Øen i får til huse ved Flemming Bamse Jørgensens Plads – i tæt tilknytning til der, hvor områdets fremtidige skole planlægges at blive opført. Den nye skole på Aarhus Ø står efter planen færdig i 2026.

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.