Røde samtalebænke skal sætte fokus på ensomhed

Røde Kors Aarhus mener, at ingen skal føle sig uønsket alene. Derfor vil afdelingen ved hjælp af 'de røde samtalebænke', hjælpe borgere til at opsøge lokale fællesskaber og skabe relationer med hinanden.

Artiklens øverste billede
'De røde samtalebænke' er en påmindelse om at huske dem, du kender, som er mere alene, end de har lyst til at være. Foto: Privat

Røde Kors Aarhus har igangsat begivenheden ’de røde samtalebænke’, som er en landsdækkende Røde Kors-begivenhed, der sætter fokus på ensomhed. Aarhus-afdelingen har opsat to røde bænke i det aarhusianske byrum, som skal opfordre til en uforpligtende samtale.

Corona-pandemien har vist os, at det er vigtigere end nogensinde, at vore mere end 900 frivillige er stede for syge, ensomme og udsatte i Aarhus.

Lars Bundgaard, formand for Røde Kors Aarhus

Røde Kors Aarhus har i den forbindelse kontaktet forskellige lokale ildsjæle, som lægger vejen forbi samtalebænkene. Her kan borgerne i Aarhus komme og have en samtale om alt og intet. Udover at opfordre borgere i Aarhus til en uforpligtende snak, skal samtalebænkene være med til at vise, at Røde Kors Aarhus stadig er til stede i lokalsamfundet og hjælper der, hvor der er behov for det.

»Røde Kors’ slogan er ’altid til stede’. Corona-pandemien har vist os, at det er vigtigere end nogensinde, at vore mere end 900 frivillige er stede for syge, ensomme og udsatte i Aarhus. Nu er vi også til stede på de røde bænke til 4. juni, hvor vi gerne vil fortælle om vort arbejde og gerne have en dialog om, hvordan vi hjælper endnu bedre og får endnu flere til at engagere sig,« siger formanden for Røde Kors Aarhus, Lars Bundgaard.

Få en snak

Bænkene er en mulighed for at tage en pause og få en snak. Bænkene blev 25. maj indviet af Røde Kors Aarhus’ formand Lars Bundgaard som fik selskab af Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard.

»Ensomhed er en stigende udfordring i samfundet, og det rammer alle aldersgrupper, ikke mindst blandt de unge. I en by som Aarhus, der tiltrækker mange unge, er det derfor et alvorligt problem, vi alle må forholde os til. Jeg er rigtig glad for at kunne støtte ved at deltage i kampagnen ’de røde samtalebænke,« fortalte borgmester Jacob Bundsgaard.

I uge 21 har bænkene stået ved Den Grønne Ambassade. I uge 22 bliver bænkene flyttet til Bazar Vest i Brabrand, hvor Røde Kors Aarhus lige har åbnet en stor genbrugsbutik, som deler lokaler med afdelingens nye netværkshus.

Røde Kors Aarhus ser frem til at skabe gode samtaler i byrummet og sætte fokus på ensomhed.

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen