Festival mellem kyst og kunst

Den grænseløse festival løber af stabelen 20.-22. august på den nyrenoverede havmølle

Artiklens øverste billede

Den grænseløse festival kan endelig annoncere årets program. Den lille, energiske festival løber af stablen den 20.-22. august på den nyrenoverede havmølle ved kysten på Djursland, fortæller arrangørerne i en pressemeddelelse.

Den grænseløse festival har eksisteret siden 2018 og er drevet af en gruppe frivillige lokale. Festivalen er grænseløs i mere end én forstand. Den er for voksne og børn og alle derimellem. Den er for mødet mellem menneske og natur. Den er for fuldmånen, kunsten, musikken og langsomheden. Festivalen tiltrækker op til 500 deltagende og har tre overordnede omdrejningspunkter: musik, kunst og måltider, som alle indblander festivalens beliggenhed i Nationalpark Mols Bjerge med havet, istidslandskabet, overdrev og skove som nærmeste naboer.

Tidligt og sent

Musikprogrammet rummer alt fra jazz og stonerock til balstyrisk dansemusik med navne som blandt andet Baby In Vain, Ibrahim Electric, Hvalfugl og Fastpoholmen. Koncerterne er spredt ud over festivalens tre dage, så der er både tidlige formiddagskoncerter og sene dansekoncerter.

Med kunst- og aktivitetsprogrammet sætter lokale og nationale kunstnere scenen med blandt andet poetiske oplæsninger, fermenterings- og alkymiworkshops, performances og en festivalpublikation, som skabes og udgives undervejs i festivalens tre dage. Programmet rummer også klassikere som morgenkor, yoga, SUP boards, vildmarksbade og bål på stranden.

Måltiderne har en helt særlig og samlende rolle på festivalen med faste spisetider indlagt i festivalprogrammet. Måltiderne er en pause, en mulighed for en uventet samtale og for ro.

Organisk helhed

Festivalen samarbejder med lokale økologiske producenter og implementerer elementer som: Kompostering, genbrugsmaterialer og affaldssortering. Bæredygtighed er nemlig ikke blot en vision, men en præmis for Den grænseløse festivals grundlag og udførelse:

Vi vil ikke efterlade affald, men derimod bevidsthed, inspiration og virkelyst.

Anna Oline Frieboe, medlem af festivalens styregruppe

»Den grænseløse festival er en organisk helhed – både kulturelt, kunstnerisk og miljømæssigt. Vi vil ikke efterlade affald, men derimod bevidsthed, inspiration og virkelyst,« udtaler Anna Oline Frieboe, medlem af festivalens styregruppe.

Festivalen er all-inclusive, så når festivalbilletten er betalt, er alle måltider og drikkevarer inkluderet gennem hele festivalen.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.