Henning Larsen Architects tegner ny kirke i Højvangen

Menighedsrådet i Skanderborg Sogn har enstemmigt valgt prisvindende Henning Larsen Architects som vinder af arkitektkonkurrencen om at tegne den nye kirke i Højvangen

Artiklens øverste billede
Går alt, som planlagt, vil den nye nye kirke i Højvangen kunne indvies 1. søndag i advent 2024. Illustration: Henning Larsen Architects

Henning Larsen Architects bud på en ny kirke i Højvangen er valgt som vinder af arkitektkonkurrencen, der var udskrevet til det kommende kirkebyggeri.

Et dommerpanel bestående af både fagdommere og medlemmer af menighedsrådet har gennemgået, bedømt og indstillet forslaget, der var ét blandt fire meget kvalificerede bud på en ny kirke. De øvrige forslag kom fra Friis & Moltke Architects, E+N Arkitektur samt Reiulf Ramstad Arkitekter.

Vi er meget glade for at have fundet et projekt, der kan indfri alle vore behov og ønsker til en ny kirke.

Rasmus Kolding, formand for bedømmelsesudvalget

»Vi har været igennem et langt og grundigt forarbejde med sogneanalyse, workshops og borgermøde, hvor vi sammen med Kirkefondet og COWI Consult nøje har undersøgt og beskrevet behovet for og ønsker til en ny kirke. Og finansieringen af kirken er på plads gennem henholdsvis opsparing og lån. Så vi er meget glade for at have fundet et projekt, der kan indfri alle vore behov og ønsker til en ny kirke,« siger Rasmus Kolding, formand for bedømmelsesudvalget, i en pressemeddelelse.

Anerkendt arkitektfirma

Henning Larsen Architects, der er blandt de helt store danske arkitekter, står bag en lang række betydningsfulde bygningsværker i både Danmark og udlandet. Blandt andet Operahuset i København, det nye Moesgaard Museum, Bølgen i Vejle og Harpa Koncertsal i Reykjavik.

Projektet fra Henning Larsen er valgt, fordi projektet giver os en kirke af nutiden, der i meget høj grad lever op til sognets fokuspunkter og vision om at bygge en fleksibel kirke

Rasmus Kolding, formand for bedømmelsesudvalget

»Vi kendte ikke navnet på arkitekterne til de fire forslag, da vi tog beslutningen. Så projektet fra Henning Larsen er valgt, fordi projektet giver os en kirke af nutiden, der i meget høj grad lever op til sognets fokuspunkter og vision om at bygge en fleksibel kirke, der kan bruges på mange forskellige måder. Den favner både det højtidelige og danner grundlag for det umiddelbare og inviterende. Og så er det en åben kirke med fokus på fællesskab,« forklarer Rasmus Kolding.

Første nye kirke i 500 år

Den nye kirke skal etableres som et primært samlingspunkt i Højvangen i sammenhæng med det eksisterende kirkecenter.

Men den er tiltænkt hele byen og skal supplere både kirkecentre, Skanderup Kirke fra omkring 1050 og Skanderborg Slotskirke fra 1572, så byen får mulighed for en tredje og mere moderne stemning.


bo

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.