Geding Skov udvidet med ny folkeskov

75.000 træer og buske er en donation fra Interflora og deres kunder

Artiklens øverste billede

Geding Skov er nu udvidet med en folkeskov, der blev indviet 21. maj, hvor de sidste af de i alt 75.000 træer og buske blev plantet.

Geding Skov ligger på det store bakkedrag omkring Geding landsby nordvest for Aarhus. De første 24 hektar af Geding Skov blev plantet i 2015. Med den nye folkeskov udvides Geding Skov, så den bliver i alt 70 hektar.

Folkeskoven i Geding Skov føjer et nyt kapitel til Naturstyrelsens langvarige samarbejde med Aarhus Vand og Aarhus Kommune, der nu runder 800 hektar ny bynær skov i Aarhus Kommune.

»Geding Skov er et fornemt eksempel på partnerskaber, hvor det offentlige og private Danmark står sammen om at forandre landskabet, så naturen og friluftslivet kan udfolde sig i nye skove, der samtidig beskytter drikkevandet langt nede under jordoverfladen og binder CO2 fra atmosfæren højt over os,« siger Søren Hald, der er skovrider ved Naturstyrelsen Søhøjlandet, i en pressemeddelelse.

Folkeskoven plantes i samarbejde med skovrejsnings NGO’en Growing Trees Network, der indsamler og formidler donationer fra privatpersoner og private firmaer. De 75.000 nye træer og buske, der plantes i folkeskoven i Geding Skov, er en donation fra Interflora Danmark og deres kunder.

75.000 buketter

Når den hvide bølge af forårsblomstrende tjørn, skovabild, vild pære, vrietorn, mirabel, røn, slåen og roser i fremtiden vil rulle hen over de artsrige skovbryn i den nye folkeskov, vil det være som om, at alle 75.000 buketter blomstrer på ny.

»Danmark har brug for flere skove, og vi er meget stolte over, at vores kunder har gjort det muligt at plante Geding Folkeskov ved at sende blomster til dem, de holder af. Vi håber, at folkeskove, man selv har været med til at skabe ved at sende blomster og gavehilsner gennem Interflora, vil skabe glæde og en ekstra dimension i oplevelsen, når man i fremtiden udfolder sit friluftliv i Geding Skov,« siger Søren Flemming Larsen, der er administrerende direktør og partner hos Interflora Danmark.

Den nye folkeskov bliver rejst på arealer, som er erhvervet i samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og Naturstyrelsen i et område med særligt vigtige grundvandsressourcer.

Udover at beskytte drikkevandet, er folkeskoven i Geding Skov desuden et vigtigt bidrag til at realisere Aarhus Kommunes vision om ’Aarhus omkranset af skov’.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.