Trecifret millionoverskud hos NRGi i 2020

Det andelsejede selskab kommer ud med flotte tal i et år, hvor grøn omstilling og uddeling af hjælpepakke også blev realiseret

Artiklens øverste billede

Andelsejede NRGi kom ud af 2020 med et overskud på mere end 100 mio. kr. samtidig med, at der blev realiseret vigtige klimaindsatser. I et år, der var udfordrende for mange af NRGi-koncernens andelshavere, kunne koncernen desuden uddele en hjælpepakke på 23 millioner kroner. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

I løbet af 2020 har NRGi rejst en vindmøllepark, investeret yderligere i at udvikle el-nettet, som er omdrejningspunktet for elektrificeringen, fortsat udrulningen af fibernettet samt medvirket til at øge antallet af ladepunkter til elbiler.

I bestræbelserne på at reducere CO2-udledningen har NRGi også fortsat udviklingen af aktiviteterne med at energieffektivisere bygninger og industrielle processer, ligesom aktiviteter og kompetencer inden for elektrificering og digitalisering er blevet styrket yderligere.

»Reduktionen af vores hjemlige CO2-udledning er sammen med den igangværende elektrificering altafgørende for omstillingen og en grønnere fremtid for Danmark. Årets konkrete investeringer og vores strategiske fokus understøtter dette,« fortæller Jacob Vittrup, der er adm. direktør i NRGi, i pressemeddelelsen.

Et anderledes år

På den finansielle side lykkedes det at indfri forventningerne. Således realiserede koncernen 102 mio. kr. på bundlinjen og en omsætning på 2.047 mio. kr. Som et ekstraordinært tiltag valgte man i juni måned at yde gratis net-tarif til alle andelshavere på 23 mio. kr., hvilket påvirkede bundlinjen negativt.

2020 var på alle måder et anderledes år, der krævede en stor tilpasningsevne hos vores medarbejdere

Jacob Vittrup, adm. direktør i NRGi

»2020 var på alle måder et anderledes år, der krævede en stor tilpasningsevne hos vores medarbejdere. Trods en midlertidig nedgang i nogle af de forretningsmæssige aktiviteter realiserede vi et tilfredsstillende resultat samtidig med, at vi sikrede fortsat fremdrift i vores strategiske arbejde med at skabe en grønnere fremtid,« lyder det fra koncerndirektøren.

Behovet for hurtige og stabile internetforbindelser viste sig for alvor i 2020, hvor størstedelen af de danske arbejdspladser blev omdannet til hjemmearbejdspladser. Aldrig har det været vigtigere at sikre en velfungerende digital infrastruktur til at minimere distancen og holde gang i aktiviteterne.

Derfor var det kærkomment, at Fibia, som NRGi er medejer af, tilbød yderligere 25.000 østjyske adresser i 2020 at få adgang til hurtigt fibernet. Det var et vigtigt led i planen om at sikre, at alle NRGi’s andelshavere får tilbuddet om hurtigt fibernet ved udgangen af 2023.

Overgangen til en grønnere bilpark fik også et gevaldigt skub i den rigtige retning. NRGi har en ejerandel i Clever, der har igangsat en massiv udbygning af infrastrukturen til elbiler med 10.000 nye ladepunkter fordelt i hele landet frem mod 2025.

NRGi vil med sine aktiviteter øge klimabidraget yderligere i 2021. Desuden forventes omsætningen øget til ca. 2.300 mio. kr. ligesom årets resultat forventes at ligge i intervallet 100-125 mio. kr.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.