Erhvervsakademi Aarhus høster iværksætterpriser

Et bæredygtigt plastkop-koncept udviklet af tre internationale studerende, og lektor Gitte Buje, alle funderet på Erhvervsakademi Aarhus, blev præmieret med priser og penge ved DM i Entreprenørskab i København torsdag 27. maj 2021.

Artiklens øverste billede
Et bæredygtigt kopkoncept som erstatning for engangspapkrus (udviklet af to slovakker og en østriger) og lektor Gitte Buje fra Erhvervsakademi Aarhus blev præmieret med priser og penge ved dagens DM i Entreprenørskab for studerende.

Tre studerende fra Erhvervsakademi Aarhus står bag idéen om et bedre, mere miljørigtigt alternativ til engangskaffekopper. The SwapCup er et genbrugssystem til kaffekopper, der skal gøre det nemt at kunne genbruge kopperne, og på den måde belaste miljøet mindre.

Bag idéen står tre internationale studerende ved Erhvervsakademi Aarhus, og deres ide var så innovativ og imponerende pitchet, at de tre studerende bag vandt kategorien Greentech og en præmie på 25.000 kr. sponsoreret af Tønder Energi- og Miljøfond ved Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende.

»Vi er glade og helt fyldt af følelser. Det har været en stor forandring at se, hvordan en idé kan blive til virkelighed. Det giver en anden dynamik og motivation fra os alle,« lød det fra gruppen da de vandt.

De tre studerende har sammen med resten af finalisterne ved DM, deltaget i uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme, som Fonden for Entreprenørskab står bag. Her lærer de gennem undervisningen på deres uddannelse at tænke og arbejde entreprenørielt, og de prøver helt konkret kræfter med at være iværksætter.

Hæderspris til lektor

Erhvervsakademi Aarhus tog også en anden pris med hjem. Årets underviser i Start Up Programme blev nemlig Gitte Buje, som underviser på Erhvervsakademi Aarhus, og hun var ganske rørt, da hun fik prisen overrakt, fordi det er de studerende selv som nominerer til denne pris.

Hun fik prisen for hendes store engagement og dedikation i forhold til at udbrede og integrere entreprenørskab i undervisningen på EAAA.

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.